Livrare peste tot in tara

Ghidul de care ai nevoie în materie de culori și de vestimentație

De ce sunt atât de importante culorile în cadrul oricărei ținute și de ce nu ne putem limita la tonuri neutre de fiecare dată? Gri, Negru, Alb, pare a fi o alegere sigură, nu-i așa?

În cazul în care te întrebi de ce e atât de necesar să înțelegi cum poți combina culorile într-o ținută, află că:

- acestea te ajută să eviți greșelile flagrante ale oricărei vestimentații

- au rolul de a ghida privirea persoanelor cu care interacționezi dinspre zonele pe care nu vrei să le evidențiezi spre atuurile siluetei tale

- transmit celor din jur anumite stări sau sentimente, ca de exemplu: roșu aprins sau maro denotă încredere, iar gri închis exprimă putere.

- cumpărăturile devin MULT mai ușor de făcut, atunci când știi nuanțele care te evidențiază și cele pe care ar trebui să le eviți.

Dar cum pot fi încadrate toate aceste aspecte de mai sus în cadrul unei ținute? Ei bine, nu este de ajuns să știi faptul că roșu și verde sunt culori complementare care merg de minune împreună. Deși acestea pot fi combinate armonios, nuanțele sau proporțiile greșite ale fiecărei culori în parte te pot face să semeni destul de bine cu o decorațiune de Crăciun. Cu siguranță nu e ceea ce îți dorești, nu-i așa?

Îmbrăcămintea pentru bărbați trebuie să reflecte un echilibru între culorile dominante ale costumelor și cămășilor și nuanțele accesoriilor, precum sunt cravatele sau bijuteriile. Combinarea corectă a tonurilor dintr-o vestimentație este unul dintre semnele distinctive ale unui bărbat cu adevărat bine îmbrăcat.

Culorile de bază: fundamentale în outfit-urile bărbătești

În orice vestimentație, culoarea provine din fiecare element pe care îl adaugi. Atât costumul, cât și ramele ochelarilor, de exemplu, prezintă o tonalitate distinctă. Așadar, încearcă înainte de orice să îți îndrepți atenția asupra fiecărei piese care contribuie la relația dintre nuanțele outfit-ului.

Imaginează-ți ținuta ca fiind un tablou, pe care în fiecare zi trebuie să îl pictezi într-un mod diferit, în funcție de ocazie, de starea ta de spirit și de alte elemente similare. Astfel, piesele mai mari de îmbrăcăminte, precum sunt costumele sau cămășile reprezintă „pânza ta de lucru” – culoarea care servește drept bază pentru accentele ce urmează a fi adăugate. Deși asemenea articole constituie cele mai vizibile părți ale unei ținute, acestea nu trebuie să fie definitorii în cadrul vestimentației.

O „pânză” neutră, așa cum este un costum gri închis sau o cămașă albă, le va permite celorlalți să își îndrepte atenția spre alte detalii vestimentare. Spre exemplu, dacă tocmai ți-ai achiziționat un ceas sau o pereche interesantă de ochelari, le poți evidenția prin îmbrăcămintea aleasă în nuanțe neutre. Un aspect echilibrat va fi mereu compus din haine bărbați neutre, alături de accesorii mai colorate.

O „pânză” în tonuri albastre, ca de exemplu un costum bărbați bleumarin sau o bluză albastră, reprezintă o bază tradițională în materie de outfit-uri bărbătești. Acest aspect este adesea considerat drept unul tineresc și adaugă mai multă culoare față de situația de mai sus, fiind mai captivant.

Totuși, o astfel de alegere este destul de limitată în ceea ce privește opțiunile de asortare, existând anumite culori care nu vor arăta nicicum bine alături de nuanțele de albastru. Pentru a obține un efect contrastant, recomandat ar fi să optezi pentru articole albastre alături de piese de îmbrăcăminte închise.

„Pânza” colorată a vestimentației tale poate fi uimitoare și de efect, însă în același timp greu de asortat. Totodată, această variantă nu este tocmai potrivită și în materie de outfit-uri elegante, care depășesc sfera casual. Cel mai indicat este să te concentrezi pe accesorii bărbați colorate, alături de piese vestimentare mai mari în tonuri neutre.

În general, culorile luminoase nu sunt considerate adecvate pentru situații formale, specifice unui mediu business. Un costum potrivit pentru birou sau pentru o întâlnire de afaceri ar trebui să se limiteze la tonuri de gri, maro sau bleumarin, alături de o cămașă albă. O vestimentație de zi, mai obișnuită, poate cuprinde diverse culori, însă moderate, regăsite de obicei pe tonurile cravatei. În acest fel, vei obține o ținută inspirată, cu un efect vizual deosebit.

Living Coral – culoarea anului 2019. Cum o poți introduce în ținuta ta?

De-a lungul anilor, experții din cadrul Institutului Pantone au studiat tendințele cele mai actuale, aflându-se într-o permanentă căutare a culorii care să reflecte cel mai bine influențele anului curent. În acest an, culoarea aleasă de către aceștia este Living Coral, o nuanță de portocaliu-piersică, cu tonuri ușor aurii. Spre deosebire de anul 2018, în noul an a fost selectată o nuanță care experimă energie, vibrații pozitive, precum și reconectarea cu natura și mediul înconjurător.

Conform previziunilor, Living Coral va apărea curând peste tot, începând de la mobilierul destinat amenajărilor interioare și până la vestimentații. De ce această nuanță de portocaliu-piersică? Ei bine, cercetările efectuate de către specialiștii Pantone au demonstrat faptul că în urma avansului tehnologic din ce în ce mai prezent în viața fiecăruia dintre noi, suntem mai atrași de experiențe reale și mai intime. La urma urmei, un pic de optimism nu are cu ce să ne afecteze.

Atunci când vine vorba despre introducerea culorii anului 2019 în propria garderobă, aceasta poate să-i pună într-o ușoară dificultate pe bărbați. Așadar, recomandat ar fi să te axezi îndeosebi pe accesorii Living Coral, așa cum este fie o cravată, un papion sau chiar batistele pentru buzunarele de la costum. De asemenea, dacă dorești să experimentezi mai mult, poți să optezi pentru curele, șosete sau eșarfe în această nuanță vibrantă.

Cel mai important este să nu uiți de maniera de combinare a culorilor. După cum am menționat anterior, accesoriile colorate se potrivesc de minune cu piese vestimentare în tonuri neutre, obținând acel echilibru vizual.

Crearea unei ținute echilibrată din punct de vedere coloristic poate deveni un proces la fel de simplist, așa cum este combinarea a două stiluri vestimentare diferite în cadrul aceluiași outfit. Nu uita de „pânza” – fundalul de lucru, dar nici de elementele statement care definesc gama de culori. Alege acel stil vestimentar care ți se potrivește și încearcă să obții un echilibru vizual, în funcție de nuanța tenului, a ochilor și a părului. Cu siguranță vei fi mulțumit de rezultatul final!

Lăsați un comentariu