Livrare peste tot in tara

Îngrijirea corectă a pantofilor din piele: Cum prelungești durata de viață a încălțămintei?

Îngrijirea corectă a pantofilor din piele: Cum prelungești durata de viață a încălțămintei?

Ei bine, încălțămintea din piele vine, într-adevăr cu atuurile sale, incomparabile pe piață, față de alternativele de încălțăminte realizate din alte materiale: calitate desăvârșită, aspect plăcut, dar și un nivel înalt de rezistență. Fiecare dintre noi se poate bucura pentru o perioadă îndelungată de perechea sa favorită de pantofi din piele, însă doar cu condiția să urmeze un procedeu de îngrijire întocmai „ca la carte”, fără a se abate în nicio privință.

Există un ritual secret de protejare a pantofilor din piele? Nu, în realitate este vorba doar despre un grad suplimentar de atenție pe care trebuie să i-o acordăm încălțămintei de acest gen, astfel încât să ne poarte în continuare pe calea spre un look desăvârșit. Hai să vedem despre ce este vorba:

Curățarea pantofilor de praf și de impurități

Prima etapă pe care trebuie să o parcurgem pentru a ne bucura cât mai mult de prezența pantofilor preferați în propria garderobă se referă la curățarea acestora în mod constant. Fiecare iubitor de pantofi știe că praful este inamicul principal al acestora!

Cu toate acestea, este important să cunoaștem faptul că pentru fiecare tip de piele în parte există și o metodă de curățare distinctă. Astfel, te sfătuim să îndepărtezi impuritățile de pe suprafața pantofilor ce prezintă finisaje la exterior cu ajutorul unei lavete umede. Evită, în acest sens, folosirea bureților, deoarece aceștia pot conține o serie de chimicale dăunătoare pielii naturale.

În situația în care pielea pantofilor tăi preferați nu este lucioasă, cel mai indicat este să optezi pentru un săpun special. Totuși, înainte de a aplica spuma creată cu ajutorul săpunul pe suprafața încălțămintei, încearcă să elimini impuritățile sau orice exces de praf. Dat fiind faptul că săpunurile destinate curățării pantofilor din piele cuprind o ceară specială, care etanșează și protejează pielea încălțămintei, este recomandat să lași pantofii să se usuce la aer, fără a-i șterge.

Curățarea pantofilor confecționați din piele întoarsă

Cine nu adoră look-urile completate de o pereche de pantofi din piele întoarsă? Ei bine, deși acest material este unul apreciat în rândul outfit-urilor moderne, sensibilitatea sa se resimte la fiecare purtare, mai ales în perioada sezonului răcoros, ploios sau geros.

Odată ce te-ai decis să porți o pereche de pantofi din piele întoarsă într-o perioadă în care ploaia, zăpada sau condițiile meteorologice nu au fost de partea ta, în mod cert te-ai confruntat și cu apariția unor pete greu de îndepărtat pe suprafața încălțămintei. Așadar, demararea procesului de curățare trebuie să înceapă după ce materialul s-a uscat, în așa fel încât murdăria să nu fie dispersată pe o suprafață mai mare.

Care este soluția în lupta cu petele în ceea ce privește încălțămintea confecționată din piele întoarsă? Poți opta pentru o perie special creată în acest sens, realizată dintr-un cauciuc moale. O altă soluție eficientă se bazează pe aplicarea pudrei de talc, iar mai apoi ștergerea materialului cu un prosop de hârtie, după ce soluția a fost lăsată să acționeze pe timpul nopții.

Multe persoane apelează la combinația dintre oțet și apă, în cantități egale, atunci când se confruntă cu pete masive pe pielea întoarsă. Indiferent de metoda de curățare aleasă, este esențial să acționezi cu atenție, tocmai spre a evita sensibilizarea materialului.

Nu uita de crema de pantofi!

Orice iubitor de pantofi trebuie să știe că în materie de încălțăminte din piele, crema de pantofi nu trebuie să lipsească. Acest produs are rolul de a proteja materialul, de a-i oferi un plus de strălucire, dar și de a-l etanșa, prelungind durata de viață a pantofilor tăi favoriți.

Cu toate acestea, multe persoane eșuează în aplicarea corectă a cremei de pantofi. Deși pare un procedeu simplu în esență, realitatea ne arată faptul că necesită atenție, dar și respectarea unor mici reguli importante. Așadar, crema de pantofi trebuie aplicată doar după ce încălțămintea este pe deplin uscată, dar și curățată de impurități. De asemenea, o cantitate mult prea mare poate să afecteze pantofii, motiv pentru care cel mai indicat este să ne limităm la o aplicare moderată.

Procesul de lustruire, dar și de hidratare a pantofilor trebuie să se bucure de atenția ta lunar, astfel încât aceștia să își păstreze pentru o perioadă cât mai lungă aspectul plăcut.

Depozitarea pantofilor

Curățarea și lustruirea pantofilor nu sunt singurele aspecte pe care trebuie să le ai în vedere, atunci când îți dorești ca aceștia să reziste cât mai mult. Maniera de păstrare și de depozitare a acestora joacă un rol la fel de important în prelungirea duratei lor de viață.

În acest sens, pantofii din piele trebuie feriți de umiditate și de lumină, astfel încât materialele din care sunt confecționați să nu se deterioreze și să nu se decoloreze. Fie că apelezi la cutii sau la săculeți speciali, este important să nu uiți de șanurile din lemn care protejează forma încălțămintei. Totodată, încearcă să eviți depozitarea acestora fără a-i curăța în prealabil, deoarece ulterior petele vor fi mai greu de îndepărtat.

Cât de des respecți toate aceste aspecte de mai sus spre a-ți proteja pantofii preferați? Cu siguranță, toți pașii pe care ți i-am prezentat anterior nu sunt greu de urmat, mai ales atunci când vine vorba despre încălțămintea favorită.

Până una alta, te așteptăm în cadrul magazinului nostru online, www.dovani.ro, cu o colecție de pantofi din piele, potriviți pentru fiecare sezon în parte. Începând de la materialele de înaltă calitate, cusăturile realizate cu atenție, dar și modelele moderne, DOVANI este aliatul tău pentru a obține un look rafinat și modern.

Lăsați un comentariu