Livrare peste tot in tara

Care este diferența dintre accesoriile masculine de purtat la gât?

Care este diferența dintre accesoriile masculine de purtat la gât?

Cravată sau papion? Tu ce porți de obicei?

Foarte mulți bărbați poartă papionul sau cravata în funcție de felul în care se simt cel mai confortabil, neștiind că și pentru aceste acesorii sunt câteva reguli de utilizare. În funcție de evenimentul la care participi există câte un accesoriu de purtat la gât care să se ptrivească.

Poți foarte ușor să ajungi să arăți banal, sau chiar mai rău, dacă nu vezi care este diferența dintre papion si cravată! Trebuie să știi când și cum să le porți așadar te invităm să citești în continuare despre când și cum trebuie să porți cele mai râvite accesorii pentru bărbați.

Să începem cu PAPIONUL:

Se presupune că prima variantă a papionului a apărut încă de la începutul secolului al XVII-lea la soldații croați care au participat la Războiul de 30 de ani. Bineînțeles că nu este variata pe care o vedem astăzi înfășurată în jurul gâtului bărbaților.

În jurul anului 1880 papionul a devenit un element principal în garderoba orcărui bărbat. A ajuns să fie purtat de personalități precum Karl Lagerfeld, Manolo Blahnik, Charlie Chaplin și Pee Wee Herman. 6 ani mai târziu a fost adus de către Pierre Lorillard V în atenția bărbaților clasicul papion negru, înlocuitorul papionului alb de la frac, devenind unica opțiune de accesorizare a fracului în scurt timp.

Dacă acum mulți ani, papionul era un accesoriu dedicat în totalitate bărbaților, odată cu apariția în stilul vestimentar al starurilor idolatrizate Marlene Dietrich si Katharine Hepburn între anii 1920-1930, au doborât barierele între genuri în ceea ce privește accesorizarea gâtului.

În ziua de astăzi papionul a devenit un accesoriu foarte des întâlnit, rămânând un element dedicat în general bărbațlor, de cele mai multe ori în ținutele casual dar poate fi inclus și în ținutele clasice sau de ceremonie.

Când purtăm papion?

Papionul este considerat o variantă mai fresh și mai tinerească a cravatei, asta nu înseamnă că trebuie să o purtăm la orice ținută, pentru că efectul nu va fi de “întinerire”, ba din contra te poate duce în penibil foarte ușor ieșind în evidență cu un accesoriu nepotrivit evenimetului. Papionul poate fi purtat doar la anumite ținute și nu întotdeauna la cele elegate. Atunci când vine vorba de outfituri elegante trebuie să ai o doză de atitudine în dotare pentru a putea purta papion astfel încât să pară o ținută relaxată la care nu te-ai chinuit foarte mult, chiar dacă în spatele aparenței stă multă “știință” a modei.

La ținutele casual și smart casual papionul este un accesoriu foarte ușor de integrat și chiar recomandat de către cei mai îndrăgiți stiliști ai momentului.

Regula de aur al asortării papionului este simplă dar extrem de importantă. Dacă porți o cămașă simplă în culori neutre, papionul poate fi cât mai colorat și cu modele diverse, și invers.

Un papion cu modele îndrăznețe poate fi asortat doar cu o ținută simplă, pentru a-l scoate în evidență într-un mod corect, pe când un papion simplu este ideal pentru o ținută mai extravagantă deoarece va mai atenua efectul.

Este exclus să porți papion la înmormântări, dar este obligatoriu la evenimentele de genul black-tie și white-tie. Pentru ținutele formale este recomandată cravata în detrimentul papionului, dar asta nu înseamnă că acesta nu poate fi purtat dac ținuta și dress code-ul îți permite.

Se preferă papioanele self-tie deoarece este mult mai elegant să integrezi un astfel de papion decât restul variantelor, observându-se oarecare asimetrie. Celelalte modele de papioane precum pre-tied și clip-on sunt folosite în special pentru băieți și nicicum pentru bărbați.

Materialul din care este confecționat este foarte important atuncicând vrei să incluzi un papion în ținuta ta. De exemplu, pentru ținutele casual, este indicat să optezi pentru bumbac pecând la ținutele elegante neapărat mătase.

Dar cum rămâne cu cravata?

După cum se spune, cravata este un accesoriu care denotă masculinitate dar și eleganță în același timp. Acest lucru este adevărat de aceea a devenit foarte ușor accesoriul preferat a celor mai mulți bărbați, foarte mulți și din lumea mondenă.

La fel ca și în cazul papionului, cravata a fost inventată tot de către soldați. De data aceasta, este vorba despre ofițerii francezi care au luptat pe teritoriul Belgiei împotriva englezilor. Conform ziarului Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung cravatele au fost de fapt, panglicile de la uniforme legate în jurul gâtului într-un nod lejer.

Cravata reprezintă dovada evidentă a eleganței masculine. Nu există accesoriu care să scoată mai bine în valoare un bărbat decât o cravată aleasă corespunzător evenimentului la care participă.

Când putem să purtăm cravata?

Cel mai indicat este să nu facem abuz de cravată , și aici mă refer la purtarea zilnică a unui astfel de accesoriu, în locuri în care nu are nicio relevanță. Spre exemplu, când ieși în cluburi, cafenele, baruri sau cu prietenii la terasă, cravata nu își are rostul. Este un moment de relaxare, nicicum unul în care să etalezi eleganța de care debordezi tu zilnic. Poți folosi o cravată, în schimb, la întâlnirile de afaceri, la birou sau la evenimente elegante cu un dress code care cere astfel de accesorii. Cravatele la evenimentele formale sunt un must have.

Cum ne alegem cravata potrivită și cum o asortăm?

Dacă porți o cravată doar pentru că “trebuie” și nu pentru că te simți bine purtând un astfel de articol vestimentar, ba chiar să te facă să te simți mai încrezător, probabil că nici nu dai prea mare importanță atunci când alegi una. Vestea proastă este că o cravată aleasă necorespunzător va ruina întreaga ținută!

Pentru un outfit de succes, când ajungem la capitolul CRAVATE, ar fi foarte multe de spus.

Pentru început, începem cu lungimea cravatei: aceasta nu trebuie să fie nici prea lșungă, nici prea scurtă. Lungimea ideală este atunci când vărful acesteia atinge mijlocul cataramei de la cureaua pantalonior. Dacă lungimea cravatei este corectă, va exista un echilibru între partea superioara și partea inferioară a corpului. În caz contrar va exista o discordanță greu de depășit cu vederea.

Cel mai bine ar fi ca atunci când iei măsura cravatei, corpul să fie într-o poziție relaxată, adică să nu fii nici prea drept și nici cocoșat, cel mai bine este să stai în poziția pe care o ai de obicei, indiferent dacă mergi sau stai pe loc.

Dacă ai înțeles cum stă treaba cu lungimea cravatei, trecem la lățimea pe care trebuie să o aibă cravata în funcție de ce porți. În general, trebuie să eviți cravatele foarte late, de obicei sunt purtate de persoane mai în vârstă. Dacă porți sacou atunci este destul de simplu să te ghidezi care este lățimea ideală pe care trebuie să o aibă cravata: cel mai lat punct al cravatei tale trebuie să aibă aproximativ aceiași lățime cu reverul sacoului.

Nodul cravatei nu este chiar atât de greu de realizat precum crede toată lumea. Învață să faci singur nodul la cravată și evită să umbli cu cravata cu nodul gata făcut. Există sute de tutoriale la zeci de metode de a face un nod la cravată.

Cum asortezi cravata?

Cravata se asortează în principiu la culoarea cămășii pe care o porți. Evită greșeala de a folosi aceiași culoare la cravată ca și cea a costumului, chiar dacă ai impresia că nu ai cum să faci o greșeală din punct de vedere cromatic, ei bine, nici din punct de vedere vizual nu va fi cea mai plăcută imagine.

Regula asortării cravatelor este asemănătoare cu cea a papioanelor. În principiu, dacă a ținuta este stridentă, cu fel de fel de modele, cravata trebuie să fie simplă, iar dacă ai un costum simplu, monocrom, poți opta pentru o cravată cu un model sau o culoare ma stridentă.

Acum că ai înțeles diferențele dintre accesoriile masculine de purtat la gât, suntem siguri că vei compune cele mai tari și corecte ținute. Fii un adevărat icon masculin cu accesoriile de la Dovani.ro! Crează-ți chiar acum ținute perfecte, conform stilului tău și fii o apariție indiferent de momentul ziulei sau evenimentul la care participi.

Lăsați un comentariu