Livrare peste tot in tara

Vezi care sunt articolele vestimentare care te avantajează în funcție de forma corpului tău!

Vezi care sunt articolele vestimentare care te avantajează în funcție de forma corpului tău!

De câte ori ai văzut bărbați îmbrăcați în articole vestimentare ce ți-au plăcut foarte mult dar în momentul în care ai ajuns să probezi nu mai statea nici pe aproape la fel de bine pe tine precum pe bărbatul respectiv?

Diferența dintre tine și el este forma corpului. Dacă ești scund nu ți se potrivesc aceleași ținute ca unui  bărbat înalt și invers.

Tendințele se schimbă în permantență deci nu trebuie să te bazezi pe “ce se poartă”, ci mai degrabă trenbuie șă îți cunoști foarte bine atuurile pentru a le pune în evidență și defectele pentru a le putea masca ușor cu ajutorul articolelor vestimentare.

Este extrem de important să îți accepți forma corpului și să cunoști care sunt piesele vestimentare potrivite pentru tine.

Dacă ești unul dintre acei bărbați norocoși care se află în parametri normali ai posibilitatea să  porți tot ce îți dorești. Și când spunem parametri normali ne referim la bărbatul obișnuit, nici scund nici înalt, nu este nici slab nici foarte corpolent, care nu are o masă musculară foarte dezvoltată. Tot ce trebuie să faci este să te imbraci îngrijit și să ai grijă la nuanțele pe care le folosești într-un outfit.

Dacă nu ești unul dintre acești bărbați norocoși a cărui aspect fizic să se încadreze în limitele obișnuite, trebuie să ții cont de câteva reguli de bază astfel încât să nu atragi atenția asupra unor trăsături fizice ci mai degrabă să le maschezi într-un mod subtil si elegant.

Dovani

Cum ar trebui să se imbrace bărbatul înalt și slab?

Ei bine, bărbatul înalt dar slab trebuie să echilibreze această lipsă a kilogramelor cu elemente din ținuta sa care pot să le ascundă. Dacă faci parte dina ceastă catgorie și îți dorești să adaugi greutate siluetei tale, poți opta pentru carouri sau dungi orizontale pentru a oferi un plus de volum. Evită ținutele all black deoarece negrul te va face să pari și mai slab. Poți opta pentru culori deschise precum albul, cremul, bejul, roz pudrat și nuanțe pastelate.

Renunță la hainele largi. Nu vor face decât să scoată în evidență lipsa kilogramelor în loc să te facă să arăți mai bine.  Asta nu înseamnă că trebuie să porți haine mulate și inconfortabile  în care să nu te simți bine. Achiziționează sacouri care nu vin largi la mâneci sau la umeri petru a se așeza cât mai natural și mai frumos pe tine. Suprapunerile subtile de material, precum un sacou pentru bărbați la două rânduri de nasturi sau o vestă, pot fi un atu pentru silueta ta. Sacoul trebuie să aibă o lungime potrivită, să acopere partea dorsală astfel pentru a întrerupe linia picioarelor. Dacă sacoul se termină în talie, aspectul nu va fi deloc plăcut. Cu siguranță nu vrei să iasă în evidență aspectele inestetice.

Alege să porți cămăși cambrate, pentru că  vor da un plus de eleganță, dar va trebui să ai mare atenție să nu fie mulate pe corp. De preferat sunt cămășile slim fit care se așează frumos pe corp. Este de evitat să porți cămășile ultra slim pentru că acestea pot exagera în mod neplăcut o talie subțire.

Pentru pantaloni se aplică aceiași regulă. Nu trebuie să fie mulați pe picior ci trebuie să fie lejeri și să permită mișcări largi. Recomandăm carourile deoarece acestea vor face ca piciorul să pară mai proporționat din punct de vedere vizual.  De asemenea, pensele te pot ajuta chiar foarte mult.

Care este stilul vestimentar pe care trebuie să îl adopte bărbatul scund?

Bărbații de statură mică au problemele opuse celor înalți, scopul acestora fiind să creezeținute cât mai uniforme. Aceștia nu au nevoie de ținute simple fără detalii care să atragă privirea. Recomandăm liniile verticale, în special cele subțiri și apropiate deoarece crează impresia de alungire. Totodată țesăturile uni, netexturate, dar și culorile închise vor da impresia de subțiere și alungire.

Ar fi de preferat să se evite hainele largi și deschise la culoare optând pentru costume pe măsura corectă și foarte bine croite. Sacoul trebuie să se închidă în maxim 2 nasturi deoarece în cazul sacourilor cu mai mulți nasturi v-a crea iluzia de scurtare a trunchiului.

O problemă destul de des întâlnită la bărbații scunzi este impresia unui cap puțin mai mare decât proporțiile corpului dar acest lucru se paote corecta foarte simplu datorită umerilor construiți ai sacourilor.

De preferea este să se poarte sacouri într-o singură culoare. Combinarea a 2 nuanțe sau a 2 culori nu face decât să taie linia siluetei pierzându-se uniformitatea și verticalitatea ținutei. Tot în ideea eliminării liniilor orizontale este de preferat să înlocuiești cureaua cu bretelele. Acestea crează impresia de alungire al piciorului și foarte mulți vărbați spun că este mult mai confortabil decât o curea clasică.

Pantalonii trebuie să fiede o lungime potrivită, cel mai indicat ar fi până la jumătatea tocului pantofilor. De preferat ar fi ca aceștia să aibă un croi slim sau cambrat și în niciun caz nu ultra slim sau largi.

Este de evitat pantoful cu vârf ascuțit. Poți opta pentru un vârf mediu, bine proporționat cu lungimea pantalonului.

Dovani

Ce poartă bărbații corpolenți?

Bărbații care au talia mai voluminoasă decât pieptul întâmpină dificultăți în alegerea hainelor potrivite care să nu scoată în evidență acest aspect ba chiar să  îi facă să pară mai mari decât sunt.

Dacă faci parte din această categorie, va trebui șă îți alegi ținutele astfel încât să alungești talia și să păstrezi atenția celor cu care te întâlnești asupra feței tale.

Liniile orizontale trebuie să lipsească din ținutele tale. Preferă linile verticale sau costumele uni în culori închise. Evită să asortezi cămașa albă la pantaloni negri pentru că partea acoperită de alb va atrage atenția într-o mai mare măsură creând totodată iluzia de voluminozitate, riscând astfel să pară că proporțiile tale sunt mai mari decât în realitate.

Fii foarte atent la mărimea hainleor pe care le porți. Acestea nu trebuie să fie nici prea largi nici prea strâmte pentru a putea masaca kilogramele în plus. Pantalonii trebuie să fie croiți pe măsurile tale, să acopere parte inferioară a abdomenului pentru a crea efectul de alungire și de asemenea același efect îl crează și bretelele, care ar trebui să fie nelipsite.

La Dovani găsești haine potrivite stilului tău indiferent de forma pe care o are corpul tău. Simte-te bine în pielea ta și poarta cele mai tari piese vestimentare cu atitudinea potrivită.

Lăsați un comentariu