Livrare peste tot in tara

Ghidul pantofilor masculini: Vezi care sunt modelele de pantofi pe care orice bărbat trebuie să le dețină

Ghidul pantofilor masculini: Vezi care sunt modelele de pantofi pe care orice bărbat trebuie să le dețină

Domnii adevărați știu că pantofii sunt piesa de rezistență din orice ținută - indiferent cât de frumos sau perfect ar fi costumul, dacă  pantofii sunt aleși greșit pot ruina întreaga ținută.

Atunci când ești în căutarea unei noi perechi de încălțări trebuei să ții cont de anumiți factori care pot influența alegerea finală, ca de exemplu: vrei pantofi comozi? Sau poate îți dorești un anumit model? O culoare specială?

Care este principalul factor după care te ghidezi tu în alegerea perechii perfecte de pantofi?

O pereche de pantofi poate spune multe lucruri despre purtător, doar privind pantofii din picioarele cuiva, ne putem da seama de trăsăturile și comportamentul acesuia.

Dacă pantofii purtați sunt uzați, deteriorați și neîngrijit, cu sigurnață părerea despre persoana respectivă nu va fi una foarte buna, ci mai degrabă va părea neîngrijită sau o persoană care nu dă importanță felului în care arată. Pe când, o pereche de pantofi nouă, stil Oxford, lustruiți și bine îngrijiți o să lase impresia unui bărbat stilat care pune preț pe aspectul ținutelor sale.

În continuare vom prezenta modelele de pantofi bărbătești “nemuritoare” în lumea modei masculine:

Pantofii Oxford

pantofi oxford

Probabil cel mai cunoscut model de pantofi din toată lumea, se bucură de aprecierea a mii de bărbați. Este un model elegant, ideal pentru evenimente precum nunți sau botezuri. Sunt niște pantofi rigizi și formali dar care sunt foarte confortabil totodată. Ar putea fi integrați chiar și în ținute nonconformiste sau casual, potrivite bărbaților cu o atitudine pe măsură.

Un Oxford se distinge datorită faptului că este un pantof cu șiret, caracterizat prin faptul ca are carâmbii cusuți. Fețele laterale ale pantofului Oxford sunt cusute sub căpută, iar atunci când sunt închise ele se unesc ușor, formând litera V spre vârful limbii pantofului.

Pantofii Oxford Cap Toe

Modelul Oxford Cap Toe are o bucată de piele în plus, care traversează zona frontală a pantofului. Oxford Cap Toe este cel mai formal dintre pantofii bărbătești și reprezintă imaginea specifică a bărbatului bine ancorat în lumea businessului.

Avantajul modelului Cap Toe este că ascunde o parte din cutele care se formează în timp, din cauza uzurii.

Pantofii Oxford Wingtip

Pantofii Oxford Wingtip au botul rotunjit și sunt adesea perforați în stil brogue. Sunt o pereche de pantofi frumoși, mai potriviți pentru ținute casual, decât pentru ținute formale. Dacă vrei să porți o pereche de pantofi Oxford Wingtip maro cu un costum, ține cont că ei merg cel mai bine la costume în nuanțe pământii, cum ar fi bej, kaki sau maro.

Pantofii Oxford Whole Cut

Realizați dintr-o singură bucată de piele, fără tăieturi sau alte adăugiri, pantofii Oxford Whole Cut au un aer luxos. Ideali ca pantofi de nuntă pentru bărbați, îi poți purta la orice tip de eveniment special, chiar și la propria nuntă.

Sunt pantofi care se pretează la ocazii formale, dar și pantofi în care poți păși cu încredere în timp ce te îndrepți spre birou. Sunt foarte eleganți, așa că alege cu grijă piesele vestimentare la care vrei să îi asortezi. Merg cel mai bine cu costume business sau costume de ceremonie.

Pantofii Oxford Plain Toe

Oxford Plain Toe sunt o pereche de pantofi pentru bărbații eleganți. Ei ilustrează principiul “less is more”, care este din ce în ce mai popular în stilul masculin - simplitatea definește de cele mai multe ori eleganța.

Modelul Oxford Plain Toe este cel mai “curat” pantof, având partea din față neornamentată. Poți purta cu încredere o astfel de pereche de pantofi de bărbați lăcuiți, mai ales la evenimente formale.

Totuși, dacă vrei să ai garanția calității și longevității produsului, investește într-un pantof Oxford realizat din piele de cea mai bună calitate.

Pantofii Derby

Pantofi Derby

Pantofii Derby sunt pantofi cu șiret, caracterizați prin faptul că au carâmbii necusuți. Sunt foarte comozi, ideali pentru domnii care au un picior mai lat. Bucățile laterale ale pantofului nu se ating, ceea ce oferă mai multă lejeritate purtătorului.

Sunt pantofi versatili, ce pot fi asortați cu ușurință atât unui costum format din trei piese, dar și unei ținute mai casual, formată dintr-o pereche de pantaloni și un sacou.

Pantofii Derby Plain Toe

Tipul clasic de pantofi, care nu au nici un fel de model pe partea din față. Pot fi purtați atât în ținute formale sau de ocazie, cât și în ținute de zi cu zi, de către gentlmanii care activează în mediul business.

Sunt perechea ideală de pantofi office pentru bărbați, mai ales pentru cei care nu sunt constrânși din punct de vedere profesional să poarte pantofi eleganți, precum modelul Oxford.

Pantofii Brogue

Pantofi brogue

Pantofii Brogue pentru bărbați sunt acei pantofi care au diverse modele și detalii decorative, realizate prin tehnica perforării.

Acum mult timp, aceste perforații de pe suprafața pantofului aveau menirea să permită intrarea și ieșirea apei din pantof. Fermierii irlandezi, care nu voiau să aducă toată apa în casă după munca pe care o desfășurau în grădini și la ferme, au adoptat acest tip de pantof.

Termenul “brogue” provine de la cuvântul galez “brog” care înseamnă pantof. Pantofii brogue mai sunt numiți și pantofi “Budapest”, pentru că în Ungaria se produc unii dintre cei mai buni pantofi de acest gen.

Pantofii Semi Brogue

Modelul Semi Brogue este mai subtil decât modelul Full Brogue este caracterizat de aplicarea perforațiilor la baza cusăturii de pe cap toe, precum și de un model perforat pe vârful pantofului.

Aceștia se potrivesc cu articole vestimentare din materiale moi, precum flanelul, dar și cu costume cu imprimeuri delicate, precum carourile tip Prince of Wales. Asortează-i la costume în nuanțe pământii, bleumarin sau gri deschis, pentru un ansamblu cromatic de efect.

Pantofii Quarter Brogue

Pantofii Quarter Brogue au cel mai simplu model perforat, fiind astfel decorați doar la baza cusăturii cap toe sau pe vârful pantofului.

Modelul Quarter Brogue este o alegere potrivită pentru ținute business sau formale, pentru că nu este atât de încărcat de detalii precum modelul Full Brogue

Pantofii Monk

Pantofii cu așa numita “curea a călugarului” au revenit în lumina reflectoarelor acum aproximativ 20 de ani. Acest tip de pantof este un act îndrăzneț în lumea modei și a stilului masculin.

Nu are o cultură foarte vastă și nu este acceptat de toti bărbații, tocmai fiindcă este un model care iese din zona de confort.

Sunt pantofi care reprezintă un mix între clasic și contemporan, cu o notă caracteristică, ce le oferă un plus de personalitate.

În ceea ce privește construcția, pantofii Monk sunt o combinație între un pantof Oxford și un pantof Loafer. Sunt în stil slip-on, ca și pantofii Loafers, însă au limba și botul de pantof caracteristice modelului Oxford.

Pantofii Monk Single Strap

Pentru domnii îndrăzneți, care vor să iasă în evidență într-un mod pozitiv și elegant, modelul Double Monk este alegerea potrivită.

Acesta este mult mai popular decât modelul cu o cataramă, însă la fel de versatil. Poartă-i în ținute business casual cu costum sau într-o combinație cu cămașă albă, pantaloni chino și un cardigan.

Pantofii “Loafers”

Pantofi Loafers

Pantofii Loafers sunt un tip de pantofi pentru bărbați, fără șiret. Sunt o pereche de încălțăminte stil slip-on, ceea ce îi face extrem de confortabili și ușor de purtat. Mai mult decât atât, ei îl scapă pe purtător de grija legării și dezlegării șireturilor.

Pantofii bărbaților casual, loaferii nu sunt la fel de eleganți precum pantofii cu șireturi, dar pot fi totuși catalogați drept pantofi de bărbați pentru costum.

Orice piesă are o istorie în spate, iar pantofii Loafers nu fac excepție de la regulă. Când regele George al VI-lea s-a hotărât că dorește un pantof pentru interiorul casei lui, pantofarii au realizat prima pereche de pantofi Loafers.

Lăsați un comentariu