Livrare peste tot in tara

Ghidul iubitorilor de pantofi: Descoperă 5 trucuri esențiale pentru protejarea pantofilor favoriți în perioada iernii

Ghidul iubitorilor de pantofi: Descoperă 5 trucuri esențiale pentru protejarea pantofilor favoriți în perioada iernii

Pentru cei care iubesc pantofii, iarna este cel mai greu anotimp prin care trebuie să treacă anual. Pe lângă temperaturile scăzute cu care acest sezon ne „încântă”, mai este și faptul că zăpada pufoasă (de care ne bucurăm în preajma sărbătorilor) se transformă treptat în coșmarul tuturor celor care decid să își scoată perechea favorită de cizme din casă.

Spre a face lucrurile puțin mai ușoare pentru tine, dar și pentru încălțămintea ta, ți-am pregătit în rândurile de mai jos câteva sfaturi utile de care poți ține cont în acest sezon iernatic, în funcție de problemele principale pe care le vei întâmpina:

Problema numărul 1: Încălțămintea confecționată din piele prezintă urme de sare

Există două mari neplăceri legate de petele de sare ce apar pe suprafața încălțămintei de iarnă, după ce mergem prin zăpadă. Ei bine, în primul rând, acestea nu sunt deloc aspectoase. A doua este că, dacă nu luăm imediat măsuri pentru a le îndepărta, vor usca pielea naturală din care pantofii sunt confecționați, le vor schimba aspectul acestora într-un mod negativ și, în cele din urmă vor genera crăpături.

Principala soluție pe care ne putem baza este oțetul alb. Cu toate că, în comerț, există numeroase produse de curățare și de îndepărtare a petelor, niciuna nu s-a dovedit atât de eficientă precum aceasta.

Spre a obține rezultatele dorite, adică îndepărtarea completă a petelor de sare, te sfătuim să diluezi oțetul cu o cantitate egală de apă călduță. Poți să aplici soluția rezultată pe întreaga suprafață a încălțămintei, folosind o cârpă moale, din bumbac. Totuși, chiar dacă îți dorești să scapi cât mai repede de urmele de sare, încearcă să nu exagerezi cu cantitatea aplicată, deoarece aceasta nu trebuie să se scurgă, iar excesul nu va aduce rezultate mai eficiente.

După ce murdăria a dispărut, recomandat ar fi să folosești un balsam pentru pielea naturală a pantofilor, întrucât atât sarea, cât și procesul în sine de îndepărtare a acesteia vor duce la uscarea suprafeței.

Problema numărul 2: ai purtat piele întoarsă prin zăpadă!

Într-o lume perfectă, fiecare dintre noi și-ar aminti să aplice o soluție protectoare pe suprafețele de piele întoarsă, înainte să poarte ghetele favorite în sezonul ploios sau iernatic. Totuși, greșeala este omenească, la fel și faptul că, deseori, uităm să ținem cont de anumite lucruri.

Așadar, chiar dacă este recomandat să ne achiziționăm un astfel de produs de îngrijire pentru pantofi, cel mai bine este să ferim pur și simplu încălțămintea sensibilă de condițiile meteorologice nefavorabile.

Pielea întoarsă are, în general, o „reputație proastă” pentru că este destul de greu de întreținut. Cu toate acestea, modelele de pantofi, cizme, ghete sau bocanci, realizate din acest material reușesc să ne cucerească preferințele de fiecare dată. Prin urmare, dacă deții ustensilele potrivite, poți cu ușurință feri încălțămintea preferată de pete.

Produsul esențial cu care poți prelungi durata de viață a încălțămintei din piele întoarsă este o lavetă moale, realizată din piele de căprioară. Cu ajutorul său, petele dispar întocmai urmelor de creion șterse de o radieră.

În situația în care murdăria este mai persistentă decât ai prevăzut, tot combinația dintre oțet și apă va fi ajutorul tău de nădejde.

Problema numărul 3: murdăria cauzată de zăpadă s-a îmbibat în materialul textil al tenișilor

Cine spune că în sezonul iernatic nu putem purta pantofi sport? Cu siguranță, atunci când în materialul acestora s-a îmbibat murdăria cauzată de zăpadă, te gândești că nu mai ai nicio altă soluție, decât să apelezi la mașina de spălat. Totuși, indiferent de programul de spălare pe care îl alegi, riști să se dezlipească tenișii preferați.

Așadar, te sfătuim să introduci câteva coli de hârtie înăuntrul încălțămintei. Chiar dacă nu îți vine să crezi, acestea vor absorbi atât petele, cât și mirosul neplăcut. De asemenea, în timp ce lași hârtia să acționeze, poți plasa tenișii în apropierea unei surse de căldură, pentru a accelera procesul de curățare.

Problema numărul 4: cizmele de cauciuc sunt extrem de murdare!

Cizmele de cauciuc sunt o alternativă minunată de încălțăminte în perioada iernii, mai ales atunci când zăpada începe să se topească și nu vrem să ne punem ghetele scumpe în pericol.

Dacă acestea sunt extrem de murdare, în mod definitoriu, nu este cazul să te îngrijorezi. O lavetă ușor umedă te va ajuta să elimini orice pată, indiferent de consistența sa, fără prea multă bătaie de cap.

Problema numărul 5: papucii de casă îmblăniți au un miros neplăcut!

Cărei persoane nu îi place să poarte o pereche de papuci de casă groși și călduroși în timpul iernii, în special atunci când temperaturile scăzute ne afectează până și confortul din propria locuință?

Ei bine, în cazul în care aceștia sunt purtați pentru o perioadă îndelungată fără șosete, materialul începe să prezinte un miros neplăcut. În mod cert, mașina de spălat nu este deloc o variantă utilă. Soluția? O pungă de făină de porumb este tot ceea ce te poate scoate din încurcătură!

Prin urmare, în funcție de dimensiunea papucilor de casă, toarnă două căni de făină de porumb (sau chiar trei) în interiorul acestora, depozitează-i într-o pungă ermetică, pentru a nu împrăștia făina prin toată casa și lasă această soluție naturală să acționeze peste noapte. Chiar dacă nu ești încrezător, mirosul neplăcut va dispărea, iar papucii tăi de casă vor putea fi folosiți din nou!

Problema numărul 6: te-ai săturat să pătrundă umezeala în interiorul încălțămintei!

Fie că plouă sau că zăpadă atinge proporții nemaivăzute, un lucru este cert: umezeala nu este acel „cadou” pe care te-ai aștepta să îl găsești în interiorul ghetelor de Moș Nicolae.

Spre a evita astfel de neplăceri, cel mai indicat este ca, după curățarea încălțămintei, să aplici o cremă de protecție specială. Aceasta va ajuta la menținerea umezelii departe de interiorul pantofilor tăi și, de asemenea, le va oferi un plus de strălucire.

Tu cum îți îngrijești încălțămintea din sezonul răcoros? Dacă, totuși, îți dorești o nouă pereche de pantofi bărbați din piele naturală, nu ezita să accesezi magazinul nostru online, www.dovani.ro.

Te așteptăm cu o colecție de ghete călduroase, pentru iarnă, dar și cu numeroase soluții vestimentare, care să se potrivească perfect alături de perechea ta favorită de pantofi!

Lăsați un comentariu