Cravata: accesoriul ideal pentru orice cămașă

Cravata: accesoriul ideal pentru orice cămașă

O cămașă frumoasă este punctul de plecare pentru un stil impecabil, dar, să nu uităm că accesoriile sunt întotdeauna cele care vor face diferența!

Unii încă se întreabă dacă este utilă purtarea unei cravate. Noi vă spunem atât: cu siguranță acest accesoriu este și va rămâne unul foarte stilat, iar cravata poate fi purtată tot timpul anului. Este un mare clasic care denotă un stil foarte elegant și care se potrivește perfect mediului profesional și nu numai.

Pentru o notă de eleganță, nu ezitați să vă introduceți în garderobă modele de tip Ascot. Acest tip de cravate completează o ținută formală și oferă un aspect sofisticat fiecărui stil. Pe de altă parte, trebuie să avem grijă să alegem o cravată cu modele care nu sunt nici prea mari și nici extrem de contrastante.

Atunci când vine vorba de originalitate, orice bărbat poate dobândi acea notă distinctă a propriei personalități, alegând acele elemente definitorii pentru majoritatea ținutelor purtate.

Potrivirea culorilor cravatei și cămășii este o artă și mereu apreciem când vedem un domn bine îmbrăcat. Stăpânirea artei de a combina cămașa cu cravata este, prin urmare, esențială.

Suntem aici pentru a vă recomanda cum să asortați cămașa cu acest element esențial al garderobei.

Alegeți cravata în funcție de cămașă

Aceasta este prima regulă care trebuie respectată dacă vrem să arătăm perfect. Trebuie să alegem o cravată în funcție de cămașă și nu invers. Amintiți-vă: am văzut cu toții un prieten sau un coleg care purta o cravată care nu se potrivea deloc cu cămașa. 

Prin urmare, vă sfătuim să țineți cont de acest exemplu dacă veți alege o cămașă simplă, una colorată sau una cu model. În orice caz, dacă cravata și cămașa sunt cu model, acestea ar trebui să fie mai proemintente pe cravată. Cu alte cuvinte, culoarea sau modelul cravatei ar trebui să îl domine pe cel al cămășii. În lipsa modelelor, este mult mai simplu. Accesorizăm o cravată care se potrivește cu culoarea cămășii.

Modelele, culorile sau chiar dungile sunt variate și conferă ținutei un plus.

Aspectul ideal? 

Cu o cămașă bleu deschis, ne permitem tonuri visinii la cravată pentru un contrast izbitor. Iar pentru cei mai clasici dintre noi recomandăm să opteze pentru o cravată bleumarin pentru un stil minimalist.

Cu o cămașă roz, optați pentru o cravată cu tonuri bleumarin sau violet: de regulă, toate culorile mai intense se potrivesc perfect cu această nuanță de cămașă.

Citiți cu atenție: la cămășile în carouri nu se acceptă cravate cu model. În ceea ce privește cămășa cu dungi, important este să nu aveți aceeași dimensiune a dungilor. Astfel, o cravată cu dungi fine trebuie să fie însoțită neapărat de o cămașă cu dungi mari și invers.

Sfatul Dovani:

Dacă nu aveți timp să vă gândiți prea mult pentru ce model să optați, mergeți pe modelul de cravată simplă, care este întotdeauna cel mai ușor de asortat. Iar pentru cravatele cu modele, inspirați-vă mereu din ținutele elegante și moderne, care denotă un aspect impecabil și lasă o impresie excelentă.

Lăsați un comentariu