Livrare peste tot in tara

Cum să îți organizezi garderoba la fiecare început de an?

Cum să îți organizezi garderoba la fiecare început de an?

Fiecare început de an vine atât cu o listă de obiective, cât și cu multe alte planuri pe care ni le propunem pentru lunile ce urmează. Totuși, una dintre primele activități asupra cărora ar trebui să ne îndreptăm atenția este, fără doar și poate, reorganizarea garderobei.

Deși pare un task relativ simplu, realitatea ne arată faptul că mulți bărbați întâmpina o serie de dificultăți, în special atunci când trebuie să își sorteze cu strictețe piesele vestimentare. Într-adevăr, tuturor ne este destul de greu să renunțăm la acele articole de îmbrăcăminte în care am investit sume fabuloase, însă pe care, din păcate, nu am reușit să le purtăm prea des (sau niciodată).

Prin urmare, începutul anului ne oferă ocazia perfectă pentru un dressing organizat corect, ceea ce, la rândul său, ne va ajuta să obținem ținute inspirate fără alte impedimente.

Ce haine au prioritate?

Deoarece începutul anului nu ne surprinde cu temperaturi prea înalte, devine de la sine înțeles faptul că principalele articole vestimentare din garderobă trebuie să fie mai groase, în așa fel încât să ne protejeze împotriva frigului.

Bineînțeles, nici cele realizate din materiale mai subțiri nu sunt de neglijat, pentru că treptat, vremea se va încălzi și, de altfel, le putem combina oricând în vestimentații complexe, folosind principiile esențiale de layering.

Cu toate acestea, un dressing organizat corect înseamnă să renunțăm la produsele care nu ne mai vin, pe care nu avem unde să le purtăm sau pe care nu le-am îmbrăcat niciodată.

Sortează, sortează, sortează!

Înainte de organizarea propriu-zisă a garderobei, încearcă să scoți toate hainele din dulap și să le sortezi pe categorii (purtate în mod frecvent, ideale doar pentru evenimente, noi cu etichetă, etc).

În acest mod, îți va fi mult mai simplu să conștientizezi care sunt acele piese de îmbrăcăminte de care nu ai nevoie, dar și care sunt cele pe care le poți folosi de acum înainte.

Ce stil abordezi mai des?

Ești genul de bărbat care se îmbracă office și în afara job-ului sau, mai degrabă, ești adeptul outfit-urilor casual?

Indiferent de preferințe sau de stilul vestimentar care te caracterizează, pentru un dressing impecabil, dar și funcțional, te sfătuim să creezi mai multe secțiuni. În acest fel, dimineața, înainte să ieși din casă, nu vei pierde mai mult timp decât este necesar pentru a-ți compune ținuta din acea zi.

Atât timp cât ordonezi hainele pe categorii și nu după combinațiile cromatice, vei observa că inspirația vine de la sine ori de câte ori începi să te pregătești.

Umerașe, cutii și alte variante de depozitare

În situația în care dressing-ul tău găzduiește o varietate de stiluri de îmbrăcăminte (și nu este vorba doar despre haine, ci și despre pantofi sau accesorii), încearcă să găsești variantele de depozitare care funcționează cel mai bine pentru tine.

Așadar, pentru a economisi spațiu în dulapuri, dar și timp atunci când cauți un anumit produs, poți testa varianta de etichetare a cutiilor de pantofi. De altfel, nu renunța definitiv la umerașe, îndeosebi dacă ai o colecție semnificativă de cămăși sau costume bărbătești.

Cât de util ți s-a părut acest articol? În cazul în care sfaturile de mai sus ți-au fost de folos, nu ezita să ne urmărești și pe paginile de Facebook și de Instagram pentru mai multe recomandări. Între timp, aruncă o privire și la noi pe site, promitem că se lasă cu multe surprize!

Lăsați un comentariu