Iată 3 contexte în care să porți papion și nu cravată

Iată 3 contexte în care să porți papion și nu cravată

Atât cravata, cât și papionul se numără pe lista accesoriilor esențiale în garderoba oricărui gentleman. Cu toate acestea, majoritatea bărbaților întâmpină frecvent dificultăți atunci când trebuie să facă o alegere dintre cele două produse.

Când purtăm papionul și renunțăm la cravată? Care sunt acele contexte în care papionul devine o alegere esențială, care ne garantează obținerea unui look inspirat? Răspunsurile la toate aceste întrebări le aflăm în rândurile următoare:

#1. Cu o cămașă ce prezintă pliuri în partea frontală

Ori de câte ori alegi să porți o astfel de cămașă, nu uita că nicio variantă de cravată bărbătească nu are ce căuta în ținuta finală de petrecere. De ce? Ei bine, pliurile cămășii reprezintă un accent suplimentar al design-ului, menit să atragă atenția și să iasă în evidență. Combinația dintre o cămașă cu pliuri în față și o cravată devine în totalitate eronată, întrucât acest accesoriu va acoperi modelul frontal.

Singurul accesoriu care se pliază într-o ecuație de acest gen este, fără discuție, papionul. Pe lângă doza rafinată pe care i-o oferă vestimentației, papionul nu va acapara farmecul cămășii, ci o va pune în lumină într-un mod autentic.

#2. Alături de un frac

Spre deosebire de sacourile bărbătești clasice, fracul poate fi considerat unul dintre cele mai speciale articole vestimentare destinate persoanelor de sex masculin. De altfel, avându-l ca reper pe celebrul Luciano Pavarotti, din ale cărui ținute emblematice fracul era nelipsit, constatăm faptul că accesoriul must-have este papionul.

Bineînțeles, fracul se îmbracă doar atunci când ești invitat la evenimente formale și, de altfel, trebuie accesorizat cu maximum de atenție.

3. În ținutele casual

Deși papioanele sunt accesorii destul de elegante, într-un context lipsit de orice formalitate, singura regulă vestimentară de care trebuie să ținem cont este asortarea.

Așadar, outfit-urile casual ne oferă ocazia ideală pentru a jongla cu materialele, culorile, dar și cu articolele de îmbrăcăminte. Prin urmare, papionul este binevenit într-o combinație relaxată, mai ales dacă nuanța sa completează celelalte elemente ale ținutei. De regulă, papionul vine cu un plus de autenticitate în aceste cazuri, în care se accentuează noțiunea de confort și de funcționalitate.

După cum îți poți da seama din elementele prezentate mai sus, decizia de a opta pentru un papion și nu pentru cravată se justifică din plin în anumite situații. Totuși, asta nu înseamnă că trebuie să excludem complet cravatele din garderoba noastră, ci doar să fim mai atenți la natura evenimentului sau la celelalte articole pe care le îmbrăcăm. Până la urmă, contează să ne simțim cât mai confortabil în acea ținută și să emanăm încredere prin toți porii.

Indiferent dacă obișnuiești să porți papionul mai des sau, pur și simplu, ești adeptul cravatelor, noi te așteptăm pe site cu o gamă diversificată de accesorii bărbătești. Mai mult decât atât, în această perioadă, îți oferim și prețuri speciale la zeci de produse, așa că nu ne rămâne decât să îți dăm întâlnire pe Dovani.ro. Nu uita să ne contactezi dacă ai întrebări sau ne poți oferi un feedback constructiv pe pagina de Facebook sau de Instagram.

Lăsați un comentariu