Livrare peste tot in tara

Cum să treci cu succes de primul interviu la job-ul mult visat

Primul interviu la job-ul mult visat este un moment ce rezervă emoții pentru orice persoană, indiferent de vârsta pe care o are sau de experiența în domeniu. În rândurile ce urmează o să îți oferim câteva sfaturi utile de care să ții cont atunci când ai aplicat pentru un post la care sperai de mult să ai o oportunitate. Iată ce trebuie să ai în vedere:

            Angajatorul vrea să te cunoască pe tine, nu CV-ul tău

În mod definitoriu, înainte de a fi selectat pentru un prim interviu, angajatorul ți-a studiat CV-ul pe care l-ai transmis. Așadar, atunci când te afli în postura persoanei intervievate pentru un job, nu încerca să redai într-o manieră mai detaliată informațiile pe care le-ai menționat în CV.

Sfatul nostru este să adopți o atitudine naturală, energică și degajată, astfel încât să poți să surprinzi potențialul tău coleg sau superior cu aspecte noi, care te reprezintă. Bineînțeles, asta înseamnă să respecți în continuare stilul formal al discuției, însă să le oferi angajatorilor posibilitatea de a te considera mai potrivit pentru acel job decât este competitorul tău.

            Acordă atenție suficientă ținutei pe care o porți

În general, dar în special în cazul unui interviu, ținuta pe care o poartă persoana intervievată pentru un post (mai ales, dacă este vorba despre un job important) este extrem de relevantă. Mai precis, ținuta te va reprezenta într-o manieră tacită și le va sugera intervievatorilor o serie de trăsături ale tale.

Spre exemplu, recomandarea noastră este să optezi întotdeauna pentru un stil office, smart-casual sau elegant. Cămașa albă reflectă seriozitate, hotărâre și capacitatea de a respecta regulile de conduită internă ale unei instituții sau firme. De asemenea, te sfătuim să alegi un costum office într-o nuanță clasică (negru, gri, bleumarin). În cel mai rău caz, optează pentru un sacou care să respecte aceeași notă stilistică (smart casual sau office) în combinație cu o pereche de pantaloni cât mai office. De reținut este să eviți hainele necălcate, deoarece nu te vor ajuta să creezi o impresie plăcută celorlalți.

Pe site-ul nostru vei găsi diferite variante de piese vestimentare office, smart casual sau elegante dintre care să alegi exact ceea ce ți se potrivește cel mai bine.

            Învață să asculți mai mult decât să vorbești

Într-adevăr, atunci când participi la un interviu important pentru cariera ta, poate fi tentantă ideea de a încerca să profiți de orice secundă pentru a spune cât mai multe despre tine. Totuși, încearcă să asculți înainte de a „bombarda” intervievatorul cu o serie de atuuri proprii sau avantaje și să extragi informațiile esențiale de care ai nevoie pentru a-i răspunde la subiect, potrivit întrebărilor pe care ți le-a adresat.

De asemenea, creativitatea își poate spune cuvântul decisiv în acest sens, prin urmare încearcă să te diferențiezi de persoanele cu care concurezi prin răspunsuri originale, care îți reprezintă cu adevărat persoana și propriul stil. Totodată, onestitatea trebuie să caracterizeze răspunsurile tale, fiind un avantaj și nu un dezavantaj în fața celorlalți.

Așadar, atunci când te confrunți cu participarea la un interviu important, te sfătuim să ții cont de toate aspectele mai sus menționate. Succes!

Lăsați un comentariu