Află cum poți purta costumul cu încălțămintea sport: stilul perfect pentru primăvară!

Îți dorești să adopți un stil vestimentar mai relaxat? Desigur, combinația dintre costumele office și încălțămintea sport pare o idee desăvârșită, însă te poate pune cu adevărat în încurcătură dacă nu ții cont de anumite aspecte.

Fie că te grăbești la birou și ai nevoie de o pereche de pantofi cât mai comodă, care să te ajute să faci față cu succes provocărilor, fie că îți surâde invitația prietenilor de a ieși în oraș, acest outfit îți poate aduce nu doar confort desăvârșit, ci și rafinament pe deplin.

 

Totuși, nu orice pereche de încălțăminte (oricât de mult ți-ar plăcea) poate fi accesorizată alături de un costum office, mai ales pentru că este vorba despre două stiluri complet diferite. Esențial, în acest sens, pentru a putea face alegerea ideală, este să selectezi din garderobă cu atenție un costum potrivit. Greșeala pe care o fac mulți bărbați este că decid să poarte un costum mult prea elegant care trebuie întotdeauna purtat, fără doar și poate, alături de o pereche de pantofi ce respectă aceeași notă stilistică.

Așadar, recomandarea noastră este să optezi pentru un costum realizat din materiale naturale, nu atât de pretențioase, așa cum este satinul sau catifeaua de exemplu. Te poți orienta spre costume confecționate din bumbac, în schimb. De asemenea, croiala acestuia poate să fie regular, chiar și slim fit, însă să îți avantajeze propria siluetă. Mulți bărbați nu sunt mereu conștienți de importanța pe care o are într-o ținută o piesă vestimentară potrivită propriei siluete.

 

Sfaturi esențiale în adoptarea acestui stil relaxat compus din încălțăminte sport și costum:

- Optează pentru o cămașă casual, sau pentru un tricou cât mai simplu (dacă nu ești adeptul cămășii).

- Alege un sacou smart casual, alătură-i o pereche de jeanși și, bineînțeles, încălțămintea sport confortabilă. În acest caz, asigură-te că ai acordat atenție suficientă cromaticii ținutei.

- Evită accesoriile specifice unei ținute elegante (cele care se potrivesc perfect la costumul elegant): cravata, papionul, butonii etc.

- Încearcă să eviți costumele negre, deoarece această nuanță este recunoscută ca având o notă formală.

- Realizează note contrastante între costum, cămași / tricou și pantofi. De exemplu, dacă pantofii și cămașa sunt într-o nuanță caldă, alege costumul într-o culoare mai puternică sau mai tare. (funcționează perfect și viceversa).

 

Ei bine, nu mai rămâne decât să adăugați accesoriile potrivite și să vă etalați această ținută confortabilă în rândul colegilor, prietenilor sau în alte contexte. Nu uitați aspectul cel mai important dintre toate: atunci când vă simțiți bine în propria piele, orice ținută aleasă va reflecta acest lucru.

Lăsați un comentariu