Livrare peste tot in tara

Reorganizarea garderobei este necesară? Află 10 trucuri utile

De cele mai multe ori, a scăpa de „haosul” din propria garderobă este o activitate care se impune a fi îndeplinită, oricât de extenuantă ar putea părea. Totuși, atunci când ești pe deplin înarmat cu trucurile potrivite, a-ți reorganiza dulapul cu haine poate fi o experiență plăcută și lipsită de eforturi prea mari.

Ne-am gândit că odată cu apropierea sezonului călduros, ar fi o idee minunată să vă împărtășim câteva dintre „regulile noastre de aur” atunci când vine vorba de reorganizarea propriei garderobe. V-am făcut curioși? Atunci vă invităm să citiți următoarele rânduri.

Primul pas în așa-numita „Operațiunea: Curățenia de Primăvară” este de a scoate toate hainele din dulap, ceea ce vă permite să aveți o imagine clară asupra întregului spațiu disponibil. Astfel, vă puteți face o primă idee despre modul în care vă puteți aranja, ordona și așeza lucrurile în dulap, spre a vă ajuta, mai ales, atunci când sunteți în grabă.

Odată scoate din dulap, hainele pot fi sortate cu ușurință după următoarele criterii: ce merită păstrate, ce trebuie în mod cert aruncate (sau donate) și ce trebuie depozitate pentru următoarele sezoane. În sortarea pieselor vestimentare, vă recomandăm să nu aveți drept criteriu principal trendurile actuale. Există o șansă destul de mare ca un articol aparent învechit acum, să fie în tendințe în următoarele sezoane. Încercați să vă descotorosiți de hainele uzate, scămoșate, rupte, pătate sau care nu vă mai vin. În ceea ce privește piesele de încălțăminte, vă sfătuim să le depozitați în cutii încăpătoare (pentru a le păstra într-o stare bună timp de mai multe sezoane). Totodată, scrieți cu un marker ce se află în fiecare cutie. Astfel, atunci când căutați o anumită pereche de pantofi, o veți găsi mult mai repede, fără a fi nevoiți să desfaceți fiecare cutie în parte.

După ce ați stabilit care sunt piesele vestimentare ce merită să rămână în garderobă, recomandarea noastră este să le așezați în funcție de categorie, stil sau culoare pe umerașe. De asemenea, aigurați-vă că folosiți umerașele potrivite pentru fiecare haină în parte: cele îmbrăcate în catifea sunt ideale pentru articolele realizate din materiale delicate, cele cu umeri lați sunt perfecte pentru sacouri și paltoane, iar umerașele cu cleme de prindere sunt pe deplin potrivite pentru pantaloni.

Un alt aspect pe care trebuie să îl aveți în vedere atunci când v-ați apucat de reorganizarea garderobei este că, de obicei (mai ales atunci când ne grăbim), alegem să ne îmbrăcăm cu hainele care ne ies în evidență din dulap. Așadar, atunci când așezați în dulap articolele sortate, nu uitați să le ordonați în funcție de necesitățile de zi cu zi. Spre exemplu, dacă obișnuiți să adoptați la locul de muncă îndeosebi stilul office sau formal, așezați în dulap întâi toate articolele ce fac parte din această categorie. Veți observa că alegerea unei ținute va fi cu mult simplificată.

Reorganizarea garderobei este o operațiune ce trebuie realizată sezonier, astfel încât în fiecare anotimp să vă bucurați de ordine și de acele articole care vă sunt necesare.

Lăsați un comentariu