Livrare peste tot in tara

Cum se asortează culoarea șosetelor cu pantalonii?

Cum se asortează culoarea șosetelor cu pantalonii?

Într-o ținută, șosetele sunt în primul rând, o garanție a confortului și aduc, de asemenea, un aspect suplimentar ținutei. Dacă îi stăpâniți bine utilizarea, această mică bucată de țesătură care nu este întotdeauna vizibilă, poate deveni un mare aliat în a avea o ținută cu stil.
Deși rămân valabile anumite reguli stilistice, șosetele sunt un articol esențial și deosebit de ușor de asortat cu o ținută, însă acest lucru trebuie făcut cu subtilitate! Printre regulile pe care le recomandăm atunci când nu vrem să ieșim prea mult în evidență: încercați să asortați culoarea pantalonilor cu cea a șosetelor, sau mai degrabă invers.

Pentru o ținută elegantă

În primul rând, este important să cunoaștem baza: o ținută elegantă este adesea sinonimă cu un stil formal. O ocazie specială, o nuntă, o cină de afaceri, evenimente care permit eleganței să-și arate subtil stilul. În aceste cazuri, de regulă, este recomandat să se asorteze șosetele cu nuanța pantalonilor într-un mod foarte clasic.

Șosetele se amestecă cu întregul stil al ținutei, iar o diferență prea mare de culoare la un anumit stil nu ar fi neapărat de bun augur. În plus, dacă ești un bărbat mai înalt, această tehnică de construire a armoniei este deosebit de eficientă, deoarece îți permite să alungești piciorul. Un pantalon negru și șosete negre asigură un efect optic foarte avantajos. În mod ideal, cele două culori ar trebui, prin urmare, să se potrivească cât mai mult posibil.

Astfel, pentru un costum bleumarin, șosetele trebuie să fie în nuanțe de bleumarin. Pentru un costum maro, acestea vor fi maro, iar dacă acest lucru nu este aplicabil, asigurați-vă că potriviți cele două culori cât mai mult posibil. A purta o ținută elegantă nu este sinonimă cu libertatea absolută de a purta orice. Această regulă se poate aplica și ținutelor casual, doar că acestea din urmă poartă cu ele ceva mai multă subtilitate decât ținutele formale.

Pentru o ținută casual

Purtați de obicei tricouri sau un stil de îmbrăcăminte casual? În acest caz, culoarea șosetelor nu trebuie întotdeauna să fie asortate cu pantalonii și hainele. Regula armoniei continuă și în acest caz, dar vă puteți juca cu ea mai ușor. Stilul casual vă permite să aveți o anumită libertate mai jucăușă în a vă îmbrăca. În funcție de dorințe sau de imaginație nu este nimic greșit să optați pentru o pereche de șosete colorate.

Nu uitați însă de regula celor trei culori pe ținută care se aplică și șosetelor. Ideea este să nu oferiți prea multe informații vizuale din exterior asupra lor. Considerăm că asortarea șosetelor și a pantalonilor este întotdeauna o idee bună, dar sunt anumite modele care pot fi inserate foarte ușor în ținută.

De exemplu, cu o pereche de pantaloni bleumarin, puteți purta o pereche de șosete bleumarin cu dungi. Acesta poate fi un mic detaliu care va face diferența și care vă va permite să dați frâu liber dorințelor și imaginației voastre. Atenție însă, un model nu înseamnă neapărat un slogan mare sau un personaj de desene animate imprimate pe toată glezna, este foarte important să combinați șosetele într-un mod subtil.

Dacă ne gândim că șosetele sunt doar un accesoriu, ne înșelăm. Ne putem da seama foarte ușor că, în realitate, sunt mult mai mult decât atât. Acestea fac parte integrantă dintr-o ținută și acest lucru se confirmă atunci când doriți să le asociați cu pantalonii. Pentru că atunci când vrei să fii elegant, chiar și un singur detaliu poate face diferența. Dar dacă acel detaliu ar fi șosetele?

Lăsați un comentariu