Livrare peste tot in tara

Ghidul util al bărbaților rafinați pe timp de iarnă: Cum trebuie să te îmbraci la un eveniment în sezonul răcoros?

Ghidul util al bărbaților rafinați pe timp de iarnă: Cum trebuie să te îmbraci la un eveniment în sezonul răcoros?

Fie că este vorba despre petrecerea de sfârșit de an de la firmă, despre un party cu prietenii de Crăciun sau despre petrecerea de Revelion, un lucru este cert: trebuie să alegi o ținută care să inspire rafinament și care să te pună pe deplin în valoare.

Care sunt regulile unei vestimentații de ocazie în anotimpul iernatic și ce aspecte trebuie să ai în vedere? Citește în continuare și află cum poți obține un outfit inspirat în această perioadă a anului:

Evenimentele formale

Indiferent de sezon, formalul nu poate fi reinterpretat altfel. Asta presupune că ținuta pe care o alegi trebuie să respecte un cod vestimentar cât mai clasic și elegant.

Prin urmare, cea mai elegantă variantă pentru care poți opta este compusă dintr-un costum pentru bărbați de culoare neagră, cămașă albă și o cravată sau un papion negru.

În cazul în care ai de ales între un costum din două piese și unul din trei piese, ultima opțiune este cea mai practică. De ce? Ei bine, dacă este foarte cald înauntru, poți renunța la sacou și, în același timp, să rămâi elegant.

Pantofii ideali pentru o astfel de ocazie sunt cei confecționați din piele lăcuită, întrucât respectă nota formală a petrecerii. Din prisma accesoriilor, te sfătuim să porți doar un ceas (cât mai clasic) și, eventual, o pereche de butoni mai discreți.

Evenimentele semiformale

În general, acestea sunt cele mai frecvente petreceri organizate în țara noastră, întrucât combină caracterul rigid al evenimentelor formale cu un aer relaxat.

Din prisma vestimentației, îți recomandăm un costum monocrom (fără imprimeuri, carouri, dungi sau alte jocuri de culori). Nuanțele ideale pe timpul sezonului răcoros sunt bleu, bleumarin, maro sau gri. Toate aceste culori sunt extrem de versatile, deci ușor de asortat la orice.

Totuși, pentru a ieși din anonimat, indicat ar fi să accesorizezi costumul cu o cravată sau cu un papion contrastant (imprimat interesant).

La evenimentele semiformale, pantofii din piele mată sau foarte ușor lăcuită sunt o necesitate. De altfel, toate piesele de îmbrăcăminte și de încălțăminte ideale pentru o astfel de petrecere pot fi cu ușurință purtate și în mediul de afaceri sau la locul de muncă.

Evenimentele relaxate

Când ne raportăm la o ocazie relaxată, înțelegem faptul că locația în care se va desfășura nu implică respectarea unui anumit cod vestimentar, ceea ce ne oferă libertatea de a alege orice tip de ținută dorim.

Cu toate acestea, să nu uităm că, până la urmă, este vorba despre un party, motiv pentru care outfit-urile sport sunt excluse. Așadar, cea mai bună opțiune vestimentară pe care o poți selecta din garderobă este sacoul bărbătesc smart-casual (fie în carouri, fie cu un alt imprimeu sau într-o culoare uni), alături de o pereche de pantaloni negri sau bleumarin. În privința pantofilor, tot pielea este materialul pe care nu îl poți refuza.

Asigurându-ți confort deplin, acest gen de vestimentație îți oferă și o doză de rafinament, sens în care este cea mai bună decizie pe care o poți lua în cazul unui eveniment relaxat în timpul iernii.

Tu la ce tip de eveniment vei face furori? În cazul în care dorești să îți actualizezi garderoba cu un outfit de ocazie (indiferent de stilul său), te așteptăm cu o colecție complexă pe www.dovani.ro!

Lăsați un comentariu