Layering: principiile unui stil vestimentar inovator

Layering: principiile unui stil vestimentar inovator

Cum nu toată lumea preferă temperaturile mai scăzute, discuția noastră se împarte pe două căi. Pe prima cale vor merge persoanele iubitoare de temperaturi ridicate. Acestea preferă ținutele care oferă lejeritate și un confort sporit. Iar pe calea a doua, vor merge persoanele care apreciază vremea mai răcoroasă, unde articolele vestimentare pot fi suprapuse, cu scopul de a pune într-o lumină bună scăderea temperaturilor.

Orice persoană, oricât de multă lejeritate și-ar dori, mereu va aprecia o ținută care să arate bine. Aspectul și grija cu care se asamblează o ținută pune în evidență personalitatea unei persoane.

Combinația de țesături este permisă mai mult ca niciodată, deoarece gusturile sunt diverse iar asortarea inteligentă ține de imaginația și creativitatea fiecărui individ. Iar pentru că avem în atenție anotimpul rece, vom extinde aceast articol pe un subiect care va aduce încântare. Vom vorbi despre o tehnică vestimentară care se poate mula pe preferințele oricărui bărbat. Acest mod de a organiza articolele vestimentare se numește LAYERING.

Ce reprezintă layering-ul?

Acest stil oferă posibilitatea fiecărei persone să își aleagă articolele vestimentare preferate și să le așeze inteligent într-un outfit. Avantajul principal pe care acest stil îl scoate la iveală este că odată ce temperatura crește, putem renunța la o parte din piese fără a strica aspectul ținutei.

Ideal pentru anotimpurile reci, acesta este un stil de asamblare a ținutelor prin suprapunerea elementelor vestimentare preferate. Acesta funcționează ca și un principiu pentru a scoate din rutină ținutele în care singura alegere este reprezentată de un pulover gros care atașat unei perechi de jeanși.

Acesta este o modalitate extraordinară de a-ți pune ideile în practică la costuri relativ reduse. Ai în șifonierul tău un pulover de peste 4 ani? Scoate-l afară, pune peste o jachetă de blugi și o eșarfă, lasă jacheta descheiată și pune-ți în valoare întregul outfit.

În acest articol vom discuta despre cum poți să îți compui cele mai reușite ținute pe baza mai multor piese. Cu toate că deținem posibilitatea să ne extindem viziunea atunci când ne creăm ținutele, trebuie să ținem cont și de contrastul dintre nuanțe și materialele pe care le folosim.

În acest articol vom discuta despre layering și cum poate acest stil să îți aducă nota de diversitate pe care o cauți. Această combinație de piese vestimentare nu poate fi decât o provocare pentru diferiți bărbați. Aici trebuie să se țină foarte mult cont de experiența persoanelor în materie de vestimentație. Există posibilitatea ca imaginația să depășească standardul și acest stil să se transforme într-o catastrofă vestimentară.

Reguli de bază

Reține că la baza acestui stil se află un secret: nu trebuie să achiziționezi din ce în ce mai multe piese vestimentare, ci să le folosești pe cele extistente deja în garderoba ta. Bineînțeles, asigură-te că ai elementele de bază care te vor ajuta să îți construiești acest stil vestimentar.

Varietatea acestor ținute este evidențiată pur și simplu de adăugarea diferitelor țesături, care dau o notă contrastantă. Un material care deține un rol principal este bumbacul. Straturile de îmbrăcăminte permit iubitorilor de nuanțe să își dezvolte creativitatea și să își depășească propriile limite. Atât culorile neutre cât și cele îndrăznețe pot fi adăugate în straturile acestui stil. Nu trebuie să te axezi doar pe culorile închise, culorile neutre sunt acceptate și potrivite chiar și iarna.  

Avantajele layering-ului

Principalul avantaj al acestui stil, este că protejează corpul de temperaturile scăzute, straturile de îmbrăcăminte vor permite detașarea lor în cazul în care temperauria oscilează și există posibilitatea de a renunța la o parte din ele. Știm foarte bine cum era când părinții ne atrăgeau atenția că ne îmbrăcăm prea subțire în zilele cu temperaturi scăzute, ei bine, această tehnică de a aranja hainele ne aduce nouă  mulțumirea și lor zâmbetul pe buze, în cazul în care veți aduce în discuție acest aspect.

Un alt avantaj este reprezentat de purtarea articolelor vestimentare atemporale. Există acele articole vestimentare care, uneori, le uităm undeva în șifonier. După o perioadă de timp, din întâmplare ajungem să dăm de hainele respective. Suntem siguri că ai avut acel sentiment de încântare, și te-ai gândit la ce ținută vei putea asorta articolele cu pricina.

În această tehnică poți adăuga diverse articole vestimentare indiferent de cât de mult timp ar fi stat în șifonier. Stilul nu te întreabă cât timp au articolele vestimentare, ele trebuie doar asamblate corect în anumite outfit-uri.

Această modalitate de a aranja articolele vestimentare poate să fie ghidată către stilul formal sau non-formal. Dacă dorești să abordezi stilul casual, ai toate șansele să obții o ținută reușită. Iar dacă contextul social îți solicită o ținută elegantă, poți foarte ușor să te adaptezi. Structura ținutei formale este bazată, de obicei, pe componentele: cămașă, cravată, vestă, sacou și palton.

Dezvoltarea creativității este un alt avantaj pe care acest stil îl pune la dispoziție. Dacă te aflii în cercul celor care adoră să asambleze ținute, layering-ul este modalitatea perfectă pentru a face acest lucru. Alegerea celor mai potrivite nuanțe, combinația de materiale textile și accesorii.

Cum nu toată lumea dispune de cele mai ”finisate” trăsături, acest stil vestimentar poate fi o alegere ideală pentru persoanele încadrate în acest tipar. Acest stil poate ascunde formele robuste și poate pune în valoare trăsăturile care pot pune într-o postură favorabilă orice tip de conformat.

Ce trebuie să ai în vedere

Un lucru pe care trebuie să îl ai în vedere, este că nu este de bun augur combinația de elemente vestimentare din texturi foarte fine cu cele din materiale foarte groase. Linia este foarte fină între a arăta impecabil sau, în caz contrar, penibil.

Atunci când asortezi piesele vestimentare ai grijă la nuanțe. Spre exemplu, o combinație ”slăbuță” este cea formată din maro și negru. Fie că este vorba de pantaloni, pulover sa pantofi, această combinație de nuanțe nu va genera un aspect foarte impresionant.

Acestea sunt câteva idei legate de acest stil vestimentar. Tu ai la dispoziție acum toate posibilitățile prin care poți integra toate ideile într-un singur outfit. Dovani dispune de o colecție impresionantă de articole vestimentare cu care îți poți valorifica acest stil. De la veste din bumbac în diverse nuanțe, la cămăși casual sau elegante, până la sacouri și geci, toate confecționate pentru a aduce mulțumire bărbaților din România.

Lăsați un comentariu