Aspectele ce trebuie urmărite înainte de a achiziționa o cravată

Aspectele ce trebuie urmărite înainte de a achiziționa o cravată

Indiferent de cât de ocupat va fi un bărbat, mereu își va face timp pentru a-și alege cu atenție detaliile care își vor lăsa amprenta pe orice ținută elegantă. Unul dintre cele mai importante elemente de care bărbații nu trebuie să se înstrăineze este cravata.

Se știe foarte bine ce efecte remarcabile oferă o cravată potrivită. Disponibile în diverse forme și modele, acestea sunt create special pentru a satisface toate gusturile. Fie că acestea sunt create cu diferite modele sau doar simple, sunt capabile să completeze efectul unei ținute elegante.

Este un punct cromatic ce rupe atenția oricărei persoane, dacă este aleasă corespunzător. Dacă ești un bărbat care se află în situația de a nu ști care poate fi o alegere potrivită, cere ajutorul unei persoane care se pricepe la texturile materialelor și potrivirea nuanțelor, sau, dacă ai parte de prezența feminină, nu ezita să ceri un mic sfat, femeile au fost mereu cele care au știut să omogenizeze aspectul cromatic al unei ținute.

Îți vom pune la dispoziție câteva detalii de care să te poți folosi atunci când dorești să achiziționezi una sau mai multe cravate. Dacă ești o persoană care abordează des stilul elegant, nu este un moft, ci un aspect de inițiativă, să deții un număr mai mare de cravate, pentru a nu fi nevoit de fiecare dată să achiziționezi una nouă. Având la dispoziție o colecție mai numeroasă, vei putea sta liniștit atunci când vei fi nevoit să participi la un anumit eveniment.

TIPURILE DE MATERIAL DIN CARE SUNT CONFECȚIONATE CRAVATELE

Materialul textil este unul dintre aspectele cele mai importante când se alege orice tip de articol vestimentar. Mai ale în acest caz, materialul joacă un rol primordial, deoarece este un mic detaliu care pune în valore întreaga ținută.

Materialele din care sunt confecționate cravatele sunt: mătasea, lâna, poliesterul și bumbacul. Fiecare material în parte dispune de anumite calități prin intermediul cărora se poate obține o diversitate de combinații cromatice.

Mătasea –  este materialul care se întâlnește cel mai des la cravate, mai ales că imaginația persoanelor care dau formă uor asemenea accesorii, sunt capabile să creeze cele mai inedite modele. Cravatele din mătase sunt o necesitate pentru orice bărbat, nuanțele de care nici un mascul nu trebui să se detașeze sunt vișiniul, roșul și bleumarinul.

Lâna – Cravatele din acest material oferă un aer rafinat ținutelor, fiind un detaliu ce marchează o ținută ieșită din limita zonei de confort. Prin intermediul acestui material se obține o textură deosebită, o componentă a acestei categorii fiind cașmirul, fiind fin la atingere și ușor de modelat la gât. Un lucru ce trebuie luat în vedere este faptul că procesul de îngrijire trebuie să fie atent desfășurat pentru că există posibilitatea să se deterioreze dacă, spre exmplu, este spălat la temperaturi ridicate. Cravata din lână desăvârșește un lux sezonier fiind un punct de reper pentru ținutele din sezonul rece

Poliester – Cravatele din poliester sunt ușor de depozitat și nu necesită un proces de îngrijire îndelungat. Sunt des întâlnite deoarece costul acestora este relativ redus, însă dacă vrei un aspect mai deosebit acest tip de material nu te pune în avantaj.

Bumbacul – Cravatele din bumbac sunt întâlnite în garderobele multor bărbați pentru că sunt ușor de călcat și întreținut. Bumbacul este un material de calitate chiar dacă există riscul de a se șifona destul de repede.

TIPURI DE CRAVATE

Pe lângă aspectul care are în vedere materialul din care sunt realizate cravatele, pentru a ști cum să îți pui în valoare ținuta elegantă, trebuie să cunoști tipurile, care sunt diversificate. În acest capitol putem integra și detaliul ce privește croiala și cusăturile. Simetria cusăturilor scoate în evidență liniile fine, care pun în balanță trecerea de la nuanța cămășii la cea a cravatei. Cele mai cunoscute tipuri de cravate sunt: unicu picățelecu dungi, sau cu renumitul și rafinatul model paisley.

Cravatele uni – Delicate și fin lucrate, simplitatea lor oferă o eleganță unică. Sunt disponibile într-o paletă cromatică diversă, acesta fiind avantajul lor primordial, nefiind prezent niciun tip de imprimeu pe suprafața acestora.

Cravatele cu picățele – Acest tip de cravate dispun de un model a cărui aspect cromatic se află într-un ”paradox”, deoarece culoarea de bază a cravatei este de obicei într-o nuanță complet diversă față de picățelele imprimate.

Cravatele cu dungi – Un principiu care stă la baza acestor cravate este legat de dungile a căror grosime indică nivelul formal la care se va raporta ținuta. În general nu sunt greu de asortat, mai ales dacă nuanța costumului nu este foarte expresivă.

Cravatele cu model pailey – Tipul de cravată care deține în aspectul său originea orientală. Aceste cravate oferă un aspect mai mult decât extravagant ținutelor elegante, fiind potrivite pentru momentele unice ceau loc în cadrul diverselor evenimente. De-a lungul timpului și-au construit o popularitate pe care și-o merită cu desăvârșire. Sunt destinate bărbaților care vor să iasă din tipare și celor caredoresc ca banalul să nu existe atunci când sunt pe cale să pășească la anumite evenimente.            

DE CE SĂ PORȚI O CRAVATĂ?

Indiferent de stilul pe care îl abordezi sau de ”comoditatea” prezentă la nivel vestimentar, orice bărbat ar trebui să dețină necesarul de idei care să îl conducă spre o alegere potrivită. Ținutele elegante sunt temelia unui bărbat care se respect, aspectul unui costum însoțit de o cămașă, nu arată ”foarte elegant” dacă nu îi este atașat o cravată.

Eleganța cere mereu ajustarea unor detalii, adăugarea unor accesorii fine, pentru ca efectul final să impresioneze retina privitorilor. Pe lângă acest lucru, purtătorul elementelor vestimentare trebuie să fie, în primul rând, cel încântat de modul în care se prezintă, efectul produs în exterior intervine ca bonus la efortul depus de un bărbat.

Cravatele prin delicatețea și simplitatea lor oferă o ”altfel” de vizibilitate în spectrul visual, în același timp, modelând și scoțând în evidență calitățile stilistice pe care un bărbat le deține. Acest mic accesoriu se mulează perfect pe cunoscuta vorbă din popor: ”buturuga mica răstoarnă carul mare”.

Te susținem cu toată inima să dai frâu liber imaginației, iar dacă ești în căutarea unei cravate potrivite, DOVANI are mereu grijă de preferințele bărbaților. Categoria de accesorii pentru bărbați este completată special pentru tine. Nu ezita să o descoperi!

Lăsați un comentariu