Livrare peste tot in tara

Ancorează-ți stilul vestimentar în colecția de iarnă 2019

Ancorează-ți stilul vestimentar în colecția de iarnă 2019

În acest articol te vom inspira cu o serie de ținute ce se pot compune cu elementele vestimentare din colecția adaptată sezonului rece. Acum, mai mult ca niciodată, organismul are nevoie să fie protejat. Articolele vestimentare trebuie să îndeplinească câteva calități de bază, precum confortul și lejeritatea, dar și aspecte ce privesc aspectul vizual. Cele două trebuie să se echilibreze, un confort termic sporit trebuie să fie completat de un aspect impecabil.

Având în vedere că am început acest articol cu diversitatea ce se regăsește la nivel de individ, fiecare bărbat are nevoie să cunoască cum ar trebui să plaseze articolele vestimentare într-o ținută, pentru a se mai debarasa de nivelul mediocru sau pur și simplu pentru a ieși din zona de confort.

Inspiră-te din simplitate

Educația este un reper de etichetare care se poate observa din primele minute în care se intră în contact cu un bărbat. Ceea ce lipsește societății noastre este dezvoltarea unui tip de educație vestimentară. Suntem de cele mai multe ori autodidacți în domeniul vestimentar, pentru simplul fapt că nu avem la dispoziție, când este nevoie, persoanele potrivite care să ne învețe aumite reguli de bază.

Chiar dacă pare un aspect irelevant, sunt foarte multe persoane care nu iau în considerare ideile precum că: ultimul nasture de la sacou nu se încheie niciodată, pantofii negri nu se iau cu șosete albe, o cămașă sport nu trebuie să aibă deschiși mai mult de 2-3 nasturi. Acestea reprezintă doar câteva din cunoștințele pe care ar trebui să le stăpânească majoritatea bărbaților.

În acest caz, chiar dacă nimeni nu se naște învățat, suntem dotați cu capacități suficiente pentru a ne dezvolta pe toate laturile care constituie pentru noi un interes. Cu toate oportunitățile pe care le deținem în aceste zile un lucru de care nu trebuie să ne ferim este simplitatea.

Simplitatea punctează mereu un aspect impecabil, indiferent de evenimentul la care ești solicitat să participi. Mai ales în cazul în care nu deții vaste cunoștințe în acest domeniu, poți completa inteligent câteva ținute care să ofere un aspect vizual mult mai senzațional, decât o încercare eșuată de a suprapune mai multe articole și a obține un dezastru.

Combinațiile cromatice sunt și ele foarte importante atunci când dorești să compui o ținută. Din nou, când nu deții anumite cunoștinte, te bazezi pe instinctul și pe spiritul estetic care de multe ori îți poate fi de folos, uneori nu.

Din gama nuanțelor neutre fac parte: bejurile, marourile și griurile, caracterizate de o simplitate ce se lasă remarcată de la prima privire. Aceste nuanțe sunt destul de ușor de asortat, potrivindu-se de minune ținutelor din sezonul rece. Îți prezentăm mai jos câteva idei care te-ar putea inspira.

Ținuta realizată din elemente de aceeași nuanță

model Dovani

”Regula lui trei” predomină și în compunerea ținutelor vestimentare. În acest complex, una din culori trebuie să păstreze echilibrul contrastant, obținându-se armonia perfectă a ținutei. Dacă ești o persoană curajoasă și ai încredere în simțul tău estetic, ești liber să experimentezi.

Noi considerăm că indiferent de temperatura de afară, orice bărbat are momente când își dorește să îmbrace articole vestimentare casual, dar și momente când dorința se axează pe un aer elegant. Libertatea de alegere este cea care te poate deruta de multe ori, însă, este bine să te ghidezi după starea de spirit pentru că ea este cea care te va face să arăți extraordinar cu tot ceea ce vei purta.

Stilul casual denotă de multe ori lejeritate, gecile cu diverse cusături, realizate în nuanțe de maro, cu siguranță se vor putea potrivi perfect ținutelor din sezonul rece. În primul rând, pentru a oferi confortul termic de care are nevoie corpul, apoi pentru a da valoare stilului propriu prin aspect.

La o astfel de geacă, se poate atașa un pulover pe gât din bumbac, dar aceasta este doar una dintre variantele posibile, materialul fiind un punct care are destul de multă autoritate într-o ținută. În cazul ținutelor de acest gen, în care predomină nuanțele neutre în partea de sus, în partea de jos ar fi indicat ca un contrast profund divers să echilibreze aspectul vizual al ținutei, ca spre exemplu o pereche de pantaloni bleumarin sau grena ar arăta mai mult decât genial. Iar nu în ultimul rând, o pereche de ghete din piele poate susține balansul cromatic al ținutei.

Paltonul – o piesă vestimentară atemporală

model Dovani - palton

Paltonul cu guler tunică este cu siguranță o piesă care iese în evidență din primele secunde. Nu numai că deține un aspect aparte, ci și protejează gâtul atunci când vremea se înăsprește. Acest tip de guler permite, de asemnea, atașarea unei eșarfe în jurul gâtului.

Un alt avantaj este adus de lungimea medie care subliniază subtil trăsăturile corpului. Negrul face parte din categoria nonculorilor care mereu se mulează perfect în diverse combinații cromatice. Iar în cazul zilelor cu temperaturi mai ridicate este suficientă descheierea nasturilor, putând fi purtat și peste un costum, cu siguranță.

Suprapunerea pieselor vestimentare

În sezonul rece își fac din nou apariția nemuritoarele pulovere din bumbac și/sau lână, articolele vestimentare care construiesc ținutele domnilor. Sunt cele mai utilizate artiole vestimentare, însă, în aceste momente vin la pachet și cu prezența unor cămăși.

O ținută simplă dar elegantă este completată de un pulover cu guler în formă de V. Este un tip de ținută ce poate fi purtată în orice zi și cu siguranță poate fi compusă în zilele aglomerate. Un principiu ce trebuie urmărit în acest caz este nuanța care creează contrastul cromatic. Este bine poziționat un balans de nuanțe similare, însă în tonuri diverse ce pot garanta un look impecabil.

Materialul  este și aici un punct cheie ce trebuie evidențiat, asta pentru că oricine își dorește să dețină articole vestimentare care să nu se deterioreze după prima spălare. Este bine să fii cu ochii în patru atunci când achiziționezi, poți rămâne surpins la prima vedere, iar după câteva spălări să nu mai ai ce face cu piesa respectivă.

COLECȚIA DE IARNĂ Dovani este întregită de modele ce așteaptă să fie asortate la cele mai reușite ținute. Un domn prezentabil se va regăsi mereu în articolele vestimentare pe care le poartă. Asortează-ți atitudinea la orice piesă vestimentară îți este necesară, descoperind categoria de paltoane, pantofi, și nunumai, puse special la dispoziție pentru a oferi un ”altceva ținutelor tale”.

Perfecțiunea nu este un principiu după care să te ghidezi, până și cele mai finisate suprafețe dețin, dacă te uiți bine, mici imperfecțiuni. Indiferent de ceea ce ți se prezintă în jur, tu ești unic și te ghidezi după o anumită concepție.

Lăsați un comentariu