Pe ce accesorii mizează bărbații cu stil pentru o prezență impecabilă la evenimente

Pe ce accesorii mizează bărbații cu stil pentru o prezență impecabilă la evenimente

Orice bărbat trebuie să dețină un set de accesorii pe care să le poarte la evenimente. Accesoriile masculine sunt detalii care nu se demodează de la un sezon la altul, și te scot în evidență fără doar și poate. Detaliile fac diferența, cunoaștem cu toții acest aforism, însă, dacă aplicăm acest concept în moda masculină putem deduce că accesoriile de efect sunt cheia unei ținute de neuitat, atât pentru cel care poartă, cât și pentru cei ce-l privesc.

În viața tuturor bărbaților apar evenimente importante ce necesită o anumită ținută. În continuare vom discuta de importanța accesoriilor în ținutele purtate la evenimentele spaciale cum sunt nunțile, petrecerile formale, galele de afaceri și multe altele.

Cravata – simbom al masculinității

Cravata este considerată un simbol al masculinității și al succesului, fiind un accesoriu bărbătesc foarte stimat. Din acest motiv, cravata se poartă la întâlniri de afaceri, la evenimente festive și la ocazii speciale.

În lumea de business, cravata este un simbol al seriozității și formalității, deci alegerile mai sobre și mai sigure sunt de așteptat în acest context. Pentru restul evenimentelor în care vei purta cravată, este indicat să faci alegerea în funcție de tonul și formalitatea evenimentului. Pentru o nuntă vara, de exemplu, poți alege o cravată în nuanțe pastel,  îndrăznețe, deoarece se va integra pefect în atmosfera evenimentului.

Batista – clasic și atemporal

Batista este un accesoriu clasic cu tradiție, ce a revenit în tendințe în ultimii ani, deci este normal dacă nu ai experiență cu purtatul batistei. Această piesă se poartă de obicei la evenimente precum nunțile, botezurile și festivitățile. Este recomandat ca batista de la piept să se complenteze cu cravata purtată.

Poți începe să folosești o batistă albă, deoarece poate fi ușor asortată cu o mulțime de ținute, indiferent de culoare și stil. Dacă alegi o batistă colorată cu model, o poți combina cu un costum albastru sau gri, fiind o pată de culoare binevenită în sezonul cald.

Cureaua – indispensabilă, utilă și de efect

Cureaua este printre cele mai răspândite accesorii masculine, fiind o piesă esențială într-o ținută atunci când dorești să acoperi baza cămășii sau tricoului cu pantalonii. Pentru purtarea de zi cu zi, cureaua ar trebui să fie aleasă cu un model și o culoare ce se asortează pantofilor purtați de obicei.

Când vine vorba de participarea la evenimente formale, cureaua trebuie purtată la costum sau la ținută elegantă. Aceasta trebuie selecționată cu atenție pentru a avea o lățime între 2,5 – 3,5 cm, iar culoarea acesteia trebuie să fie neutră, maro sau neagră.

Atunci când participi la evenimente festive precum nunțile, botezurile sau petrecerile din cadrul companiei în care îți prestezi activitatea, cureaua formală trebuie să prezinte o textură și culoare asemănătoare cu cea a pantofilor purtați.

Pentru o ținută elegantă și stilată, catarama curelei trebuie să să fie simplă și de dimensiuni mici. Cataramele de curea cu plachete inscripționate vor da dovadă de prost gust.

Butonii – mărunți dar spectaculoși

Pentru evenimentele în care este necesară purtarea costumului, botonii sunt accesoriile ce nu pot lipsi de pe manșeta cămășii deoarece completează costumul. Butonii pot fi considerați niște bijuterii masculine deoarece sunt creați în diferite forme și modele, pentru a accentua ținuta și a exprima personalitatea bărbatului ce îi poartă.

Acestea sunt accesoriile masculine ce se poartă cel mai frecvent la evenimente. Pentru mai multă inspirație poți vizita magazinul online Dovani, unde poți găsi accesoriile potrivite stilului tău.

Lăsați un comentariu