Cele mai importante reguli de urmat în vestimentația formală masculină

Cele mai importante reguli de urmat în  vestimentația formală masculină

Toată lumea este preocupată de felul în care arată, inclusiv bărbații. Toți bărbații ce își doresc să se îmbrace  bine trebuie să cunoască și să respecte câteva reguli de bază. La un moment dat în viață, apar evenimente ce necesită o ținută formală. Ținutele formale presupun o atenție sporită datorită importanței crescute a evenimentului. Cunoașterea regulilor vestimentare legate de îmbrăcămintea formală te vor ajuta să eviți greșelile de stil și vor asigura o percepție pozitivă a persoanei tale în orice mediu.

  1.      Cum se poartă sacoul?

Sacourile obișnuiau să fie piese formale obligatorii pentru un costum complet. Astăzi, sacourile au realizat o tranziție și pot fi purtate și alături de pantaloni chino și chiar blugi pentru un look smart-casual.  Cu toții cunoastem importanța alegerii unui sacou care să fie mărimea potrivită pentru silueta noastră, însă mai există dubii cu privire la nasturii sacoului.

Desfacerea nasturilor sacoului pare să dea bătăi de cap majorității bărbaților. Însă regula este simplă, trebuie să te orientezi după croiala sacoului. Astfel, sacoul cu un nasture nu se desface, decât când te așezi la masă pentru a nu se ridica în mod inestetic.

Sacoul cu doi nasturi necesită fixarea nasturelui superior, în timp ce nasturele inferior rămâne desfăcut, pentru a accentua talia masculină. Însă sacoul se desface în cazul așezării pe scaun.

  1.      Cum purtăm ținuta black tie?

Când te gândești la ținuta black, probabil că îți vine în minte cravata neagră și costumul, însă contrar așteptărilor, această ținută necesită un papion negru. Ținuta black tie constă într-un smoking, iar cravata nu se potrivește la acesta.

Smokingul ales poate fi negru sau bleumarin iar cămașa asortată trebuie să fie albă, cu manșete și butoni. Pentru o ținută black tie completă este nevoie de o batistă albă de buzunar și o pereche de pantofi din piele neagră lăcuită.

Respectarea tuturor acestori reguli va garanta o prezență plăcută în evenimentele formale ce necesită black tie.

  1.     Cum se poartă cămașa?

În cadrul ținutelor formale alegerea corectă a cămășii este esențială. Pentru ca o cămașă să poată fi asociată unei ținute formale, aceasta trebuie să aibă anumite caracteristici.

În primul rând, mărimea cămășii trebuie să corespundă măsurilor individuale. O mărime nepotrivită a cămășii poate anula detaliile de stil atent gândite. De asemenea, croiala cămășii trebuie să fie aceeași cu croiala costumului. În această privință poți alege între stilurile de cămăși Classic Fit, Slim Fit, Modern Fit și Skinny Fit.

  1.     Cum alegem cureaua?

Cureaua este un accesoriu de detaliu ce poate influența succesul unei ținute formale. Cu toții cunoaștem regula ce spune că pantofii trebuie asortați la curea. Totuși această regulă nu este obligatorie, poți avea o curea cu o ușoară diferență de nuanță sau textură față de pantofi.

Însă dacă porți pantofi negri, cureaua trebuie să aibă aceeași culoare și la fel în cazul pantofilor maro. Dacă decizi să folosești texturi similare, vei avea un aer mai rafinat, astfel curelele din piele întoarsă pot fi asociate pantofilor cu același finisaj.

Acestea au fost principalele reguli pentru purtarea ținutelor formale. Poți obține mai multă inspirație și sfaturi, vizitând magazinul nostru online Dovani, sau desigur, chiar și cele fizice!

Lăsați un comentariu