Livrare peste tot in tara

Reguli „de aur” atunci când cumperi un costum bărbătesc

La momentul de față, costumul a devenit acel „deux piece” necesar în numeroase situații din viața bărbaților. Fie că este vorba despre un eveniment select, despre ținuta perfectă pentru birou sau la o întâlnire, costumul este alegerea cea mai potrivită care vă poate avantaja. Totuși, cumpărarea acelui costum perfect poate implica, uneori, o serie de impedimente, așa cum sunt materialele care se șifonează ușor, lungimea greșită a pantalonilor, culoare dificil de asortat și multe altele.

Prin urmare, în rândurile următoare vă prezentăm câteva reguli pe care orice bărbat ar trebui să le aibă în vedere atunci când dorește să achiziționeze un costum potrivit pentru silueta sa:

     Regula numărul 1: Alege stilul de costum pe care dorești să îl cumperi

Dacă în anii din urmă, când te gândeai la costum, îți venea în minte setul de sacou și pantalon elegant, ei bine la ora actuală, costumele sunt confecționate după nenumărate croiuri. Așadar, ai posibilitatea de a alege fie un costum elegant, pe care să îl porți la un eveniment sau la o petrecere, un costum office care să te ajute la birou sau un costum smart casual, care să îți asigure o vestimentație chic în viața de zi cu zi.

Stilul costumului este primul criteriu pe care trebuie să îl ai în vedere atunci când pornești la cumpărături. În funcție de acest aspect vei sorta cu ușurință aceste piese vestimentare.

     Regula numărul 2: Optează pentru materialul, dar și pentru culoarea care ți se potrivesc cel mai bine

După ce ai ales stilul costumului, alegerile devin din ce în ce mai ușoare. În cazul stilului elegant, îți recomandăm să optezi pentru materiale care se disting cu ușurință de celelalte, însă care îți oferă și o oarecare versatilitate. În cazul în care cauți un costum smart casual sau potrivit pentru birou, te sfătuim să alegi astfel de piese vestimentare confecționate fie din bumbac, fie din lână.

În ceea ce privește culorile, trebuie să știi că negru este o alegere imbatabilă, indiferent de situație. Totuși, poți experimenta puțin, alegând un costum bleumarin, gri sau în carouri. Optează întotdeauna pentru simplitate și fă alegeri clasice, atunci când dorești să ai o ținută rafinată.

     Regula numărul 3: Costumul ales trebuie să se potrivească perfect siluetei tale

Un costum care nu arată ca fiind croit pentru silueta ta, nu va fi niciodată o investiție inspirată. Dacă lungimea mânecilor sau a pantalonilor poate fi ajustată, în partea umerilor astfel de modificări nu pot fi efectuate. De asemenea, evită costumele prea strâmte sau prea largi. Important e să îți vină bine, fără prea mute ajustări.

Îți recomandăm să acorzi o atenție sporită acestor detalii, alegând un costum care ți se potrivește atât în zona umerilor, cât și în zona pieptului sau a taliei. Dacă ai dubii, apelează la consultanții magazinului în care te afli sau de la care dorești să cumperi. Cu siguranță, aceștia te vor ajuta să faci alegerea cea mai bună.

În cazul în care te afli în căutarea unui costum, te așteptăm pe site-ul nostru cu o serie de propuneri. Accesează www.dovani.ro, iar în secțiunea Costume, vei găsi astfel de piese de îmbrăcăminte, confecționate din materiale de calitate, la prețuri competiționale!

Lăsați un comentariu