Regulile esențiale de etichetă pentru purtarea accesoriilor bărbătești

Regulile esențiale de etichetă pentru purtarea accesoriilor bărbătești

Atât femeile, cât și bărbații poartă accesorii de secole. Cu toate acestea, există o serie de reguli pentru purtarea accesoriilor bărbătești, în funcție de produsele pe care le selectăm, precum și de momentul în sine, cu care decidem să le asortăm.

Este perfect adevărat faptul că tendințele din modă se schimbă drastic, de la un sezon la altul, însă chiar și așa, eticheta accesoriilor pentru bărbați nu are limită de anotimp. De aceea, unul dintre cele mai importante aspecte pe care fiecare domn ar trebui să le aibă în vedere se referă la alegerea unui outfit adecvat pentru orice context, în raport cu o accesorizare corectă.

Iubitorii de modă cunosc deja puterea accesoriilor bărbătești și, fără îndoială, modalitatea prin care acestea pot transforma o ținută banală într-o vestimentație nu doar reușită, ci și deosebit de inspirată. Mai mult decât atât, accesoriile potrivite ne oferă un aspect statement în fața celorlalți și ne diferențiază de mulțime.

Chiar dacă unele persoane se ghidează în exces după expresia „less is more”, realitatea ne arată că, în anumite momente, accesoriile care ies în evidență reprezintă cheia unei apariții fabuloase și de efect.

Cum purtăm accesoriile în viața de zi cu zi?

Unele accesorii bărbătești sunt unanim acceptate spre a fi purtate zilnic. Spre exemplu, pentru bărbații căsătoriți, un accesoriu clasic este verigheta.

De altfel, majoritatea domnilor evită să folosească telefonul pentru a afla cât este ora, mizând, în schimb, pentru un ceas de mână. Tot în categoria accesoriilor de zi cu zi pot fi încadrate și curelele, în special cele din piele naturală, care reprezintă o opțiune versatilă și confortabilă.

Astfel, aceste articole se aleg în conformitate cu specificul vestimentației, respectând nota de stil (accesoriile sport la ținute sport, etc).

Ce accesorii sunt esențiale la birou?

Spre deosebire de varianta anterioară, în această situație, recomandat ar fi să ținem cont de codul vestimentar de la locul de muncă.

În principal, articolele subtile, care nu atrag atenția, merg de minune cu îmbrăcămintea formală. De asemenea, întrucât contextul în sine ne permite să facem numeroase opțiuni, putem opta pentru butoni, cravată (și ac de cravată) sau papion și batistă de buzunar.

Totuși, întrucât atenția la detalii face diferența, vă sfătuim să fiți atenți la tonurile metalice și la materialele din care sunt confecționate accesoriile.

Cum accesorizăm o ținută elegantă?

În materie de vestimentații bărbătești elegante, de regulă, costumul este nelipsit. Tocmai din acest motiv, accesoriile perfecte nu diferă cu mult de categoria office, pe care am prezentat-o anterior. Bineînțeles, dat fiind faptul că poate fi vorba despre un eveniment select, o petrecere sau o altă ocazie specială, subtilitatea nu mai este o necesitate, iar creativitatea își poate spune cuvântul.

Spre exemplu, jocurile cromatice sunt mai mult decât binevenite, atât în ceea ce privește accesoriile din partea superioară a corpului (cravate intens imprimate, papioane colorate, batiste de buzunar în contrast cu nuanța costumului), cât și cele din zona centrală (curea, butoni, ceas, brățări, etc).         

Cât de utile ți se par regulile de accesorizare de mai sus? Dacă ți-a plăcut acest articol, atunci stai cu ochii pe noi: pentru data viitoare, pregătim un material legat de cele mai relevante accesorii bărbătești și modalitatea corectă de asortare a acestora cu celelalte piese din ținută. Între timp, te așteptăm și pe site cu zeci de produse noi, dar și în secțiunea de comentarii cu părerea ta despre acest subiect.

Nu uita să ne dai follow pe paginile de Facebook și de Instagram spre a fi la curent cu ultimele noutăți din modă!

 

Lăsați un comentariu