Livrare peste tot in tara

Tendințe în moda primăverii 2023 pentru domni eleganți

Tendințe în moda primăverii 2023 pentru domni eleganți

Primăvara a venit deja cu vreme călduroasă și mult soare de care să ne bucurăm. Renunțăm la hainele de iarnă groase și incomode în favoarea unor ținute lejere, subțiri și mult mai elegante. Fiecare sezon este dominat de diferite tendințe când vine vorba de vestimentație și pentru ca tu să știi ce se poartă și cum să ai ținute remarcabile primăvara aceasta, noi suntem aici să te ajutăm cu sfaturi și idei utile.

 

Care sunt culorile primăverii 2023?

Noul sezon este perfect pentru culori neutre și calde. Este ideal să alegem culori care să inspire pozitivitate și bucurie și care să iasă ușor în evidență prin intensitatea vibrantă a nuanței. Printre culorile recomandate să fie purtate primăvara aceasta se regăsesc galbenul, roșul, portocaliul și albastru, o paletă de culori interesante, cu ajutorul cărora putem gândi câteva ținute deosebite și ceva mai diferite.

Cu toate acestea trebuie să fim atenți în ce mod contrastăm aceste culori în ținutele noastre. Este important să alegem nuanțele potrivite și să le combinăm în așa fel încât rezultatul să fie plăcut vizual. Nu dorim să fim prea colorați sau să facem combinații nepotrivite pentru a nu duce tot outfit-ul într-o notă comică.

Cele mai în vogă nuanțe de primăvara aceasta sunt:

  • Galben aprins
  • Curmal
  • Iced Mango
  • Cherry red
  • Airy Blue
  • Titanit

Culorile Primăverii

Galbenul este o nuanță caldă, veselă, ce ne inspiră optimism și veselie. Este o culoare intensă, amplă și orbitoare ca și un șuvoi de aur topit. Galbenul este o culoare masculină, o culoare  a luminii si a vieții. Cum putem integra această culoare în ținuta noastă pentru a obține un look elegant, interesant și la fel de strălucitor ca razele soarelui? Putem opta pentru un sacou galben la o ținută all black sau îl putem combina cu o pereche de pantaloni gri deschis, o cămașă albă simplă și accesorii bleu. Vom obține astfel niște ținute elegante, sofisticate și cu o pată de culoare care nu ne va face în nici un fel să arătăm plictisitor. De asemenea, putem încerca un pulover, tot galben, la care să luăm o pereche de pantaloni negrii și o pereche de pantofi în nuanțe închise, putem opta chiar și pentru o nuanță coffee. 


Airy Blue este o nuanță de albastru deschis, asemănătoare cerului senin de vară. Aceasta face parte din familia pastelurilor, fiind o culoare în vogă în această perioadă. O culoare ușoară, plăcută, care ne transmite ideea de calm și liniște. O combinație plăcută ar fi un costum în nuanța Airy Blue, alături de o cămașă albă, o cravată bej sau maro deschis și o pereche de pantofi maro. Pentru un look mai lejer putem alege o cămașă simplă în această nuanță de albastru, o pereche de pantaloni gri deschis și o pereche de pantofi eleganți negrii. Aceste ținute sunt potrivite pentru evenimente mai formale, precum un botez sau o nuntă. Dacă ne dorim totuși să optăm pentru această nuanță la un eveniment mai lejer putem alege un sacou în nuanța Airy Blue, asortat cu un tricou alb, o pereche de blugi deschiși la culoare și încălțăminte sport, preferabil o pereche de sneakers albi. 


Cherry red este o culoare de roșu intens, cald, bogat și strălucitor, asemănătoare cu nuanța unei cireșe coapte. Aceasta este un roșu vișiniu, fiind o culoare puternic saturată. Chiar dacă conține câteva tonuri de roz, culoare duce mai mult spre roșu, nuanță ce reprezintă pasiunea și seducția. Acesta poate fi, de asemenea, asociată cu furia deoarece este o culoare aprinsă și oarecum agresivă. În modă, roșul este folosit pentru a exprima o personalitate îndrăzneață și o stare de spirit neînfricată. Dacă găsești aceste aspecte în personalitatea ta, iată câteva idei de ținute care te vor ajuta să îți valorifici calitățile. Un costum în nuanța Cherry red asortat cu o cămașă albă, o cravată maro și o pereche de pantofi coffee reprezintă un outfit ideal pentru un domn elegant și demn de admirație. O altă variantă care să exprime rafinament și bun gust ar fi o pereche de pantaloni bleu, o cămașă albastru deschis, un sacou în nuanța Cherry red și accesorii cu încălțăminte maro. 


Cu aceste câteva ținute inedite nu veți da greși primăvara aceasta și vă veți remarca la fiecare eveniment la care alegeți să le purtați. 

 

Ce se poartă primăvara aceasta?


Sacourile bărbătești sunt o alegere ideală deoarece sunt o piesă elegantă și pot fi purtate atât în ținute office cât și în ținute casual. De asemenea, un sacou nu este nici prea gros, nici prea subțire și este ideal pentru vremea răcoroasă de primăvară.


Când vine vorba de accesorii, acestea fac diferența dintre un outfit basic și un outfit care să atragă priviri fără prea mult efort. O curea din piele va schimba total aspectul unei ținute, oferind o notă subtilă de eleganță. De asemenea, gențile bărbătești din piele sau borsetele pot fi un accesoriu remarcabil și foarte util. Pe Dovani.ro găsiți o gamă variată de accesorii pentru bărbați calitative și cu mult bun gust. 


Mocasinii rămân în continuare o alegere perfectă pentru zilele de primăvară datorită eleganței lor. O pereche de încălțăminte poate schimba întreg aspectul unei ținute, iar dacă vă doriți o ținută rafinată și prezentabilă vă recomandăm să optați pentru o pereche de mocasini din piele naturală. 

 


Cele mai potrivite ținute pentru sezonul de primăvară


Pentru a ieși în evidență printr-o ținută elegantă și cu bun gust trebuie să ținem cont de câteva aspecte. Niciodată nu trebuie să exagerăm, fie că este vorba despre culori sau despre accesorii. Simplitatea este cheia pentru outfituri elegante și rafinate. 


De asemenea, este indicat să optăm pentru piese vestimentare cu un croi cât mai simplu și mai comod.


O idee perfectă pentru o ținută de primăvară ar fi o maletă bej dintr-un material subțire, peste care să asortăm un sacou gri sau bleu închis. Dacă ne dorim o pată de culoare mai vibrantă putem opta pentru un sacou într-o nuanță de albastru mai intens. Apoi, o pereche de mocasini maro închis sau negrii va completa perfect ținute alături de o curea într-o nuanță identică.


Primăvara aceasta alege nuanțe vibrante în ținutele tale pentru a oferii o notă de pozitivitate și voie bună.

Lăsați un comentariu