Livrare peste tot in tara

Tipurile de siluete bărbătești: Află care ți se potrivește cel mai bine!

În ceea ce privește aspectul fizic, cu siguranță fiecare dintre noi își dorește să ia cele mai bune decizii vestimentare astfel încât să fie pe deplin avantajat de ținuta aleasă. Totuși, pentru a face acest lucru corect, este mai mult decât necesar să știm în ce categorie de siluetă ne încadrăm. Doar în acest fel ne va fi mai ușor să achiziționăm piese de îmbrăcăminte care să ne evidențieze atuurile și nu micile „defecte” de care nu suntem în totalitate mulțumiți.

Așadar, în rândurile ce urmează, vă ajutăm să descoperiți care este tipul dumneavoastră de siluetă și ce vi se potrivește cel mai bine din punctul de vedere al outfit-urilor alese. Haideți să vedem despre ce este vorba mai exact:

     Silueta de tip „Triunghi inversat”

După cum vă puteți da seama și din denumirea acestei tipologii de siluetă, Triunghiul inversat este reprezentat de corpul masculin mult mai dezvoltat în partea superioară comparativ cu cea inferioară. Mai precis, este vorba despre bărbații care au umerii, dar și pieptul lat față de zona ce începe de la șolduri și continuă în jos.

Acest tip de siluetă se regăsește îndeosebi în rândul celor care ridică greutăți și sunt focusați pe dezvoltarea musculaturii pieptului, brațelor și umerilor.

Pentru a obține un echilibru în acest caz, cel mai recomandat este să aduceți volum în zona șoldurilor.

Sfaturi utile:

- Optați pentru tricouri, cămăși și pulovere la baza gâtului sau care prezintă un decolteu cât mai mic. În cazul în care erați adeptul unor astfel de piese vestimentare cu decolteu în V, vă sfătuim să vă reorientați, deoarece acestea creează impresia vizuală de umeri masivi.

- Pentru a distrage atenția de la șoldurile înguste, alegeți ținute încărcate cromatic în zona abdomenului.

- Folosiți-vă de croiul blugilor drepți sau regular pentru a aduce volum în zona picioarelor.

- Cu cât plusați imprimeurile din zona inferioară a corpului și le minimizați pe cele din partea de sus, cu atât veți obține un efect vizual mai echilibrat.

     Silueta de tip „Trapez”

Bărbații care sunt înzestrați cu o astfel de formă corporală pot fi considerați cu adevărat norocoși, deoarece această siluetă este cea mai echilibrată dintre toate celelalte. Deși este caracterizată prin umeri lați, aceștia sunt proporțional dezvoltați cu zona șoldurilor și a picioarelor. Prin urmare, siluetei „Trapez” i se potrivește cu ușurință orice categorie de ținută.

     Silueta de tip „Dreptunghi”

Întocmai formei geometrice căreia îi poartă numele, silueta Dreptunghi este caracterizată prin dimensiuni similare între zona șoldurilor și cea a spatelui, constituind un efect vizual inflexibil.

Sfaturi utile:

- Optați pentru imprimeuri bogate în zona umerilor, opțiune ce creează o formă vizuală similară siluetei trapezoidală.

- Achiziționarea de pulovere, tricouri, bluze sau cămăși cu un decolteu în V, ceea ce aduce lățimea dorită umerilor.

- Cu cât optați pentru mai multe straturi în partea superioară a corpului, cu atât șoldurile vor părea mai înguste.

- Profitați de tendințele din modă în care epoleții sunt un must-have, volumizând zona umerilor.

- Evitați topurile fără mâneci, deoarece veți reuși doar să accentuați forma dreptunghiulară a siluetei dumneavoastră.

 

     Silueta de tip „Triunghi”

În cazul bărbaților cu această siluetă, șoldurile și zona bazinului sunt mai late decât zona umerilor. Totuși, nu trebuie să vă îngrijorați, deoarece aceste mici „imperfecțiuni” pot fi îndepărtate vizual cu articolele vestimentare potrivite.

Sfaturi utile:

- Concentrați-vă pe alegerea tricourilor, bluzelor și puloverelor cu un decolteu în V adânc. De asemenea, cămășile sau jachetele structurate sunt ideale, mai ales cele care sunt croite la un singur rând de nasturi.

- Evitați piesele de îmbrăcăminte bogate în imprimeuri în zona abdominală. Totodată, evitați imprimeurile ce constau din dungi orizontale sau alte detalii similare care au rolul de a volumiza.

- Preferați nuanțele și tonurile închise în defavoarea celor extrem de deschise sau intens colorate.

- Pantalonii cu un croi regular sunt ideali pentru a atenua volumul bazinului.

     Silueta de tip „Oval”

Această categorie de siluetă bărbătească este caracterizată prin volum în zona taliei, comparativ cu restul corpului. Cea mai potrivită opțiune pentru echilibrarea sa vizual este de a apropia forma corpului de cea trapezoidală.

Sfaturi utile:

- Dungile verticale vor fi întotdeauna un atu vestimentar la care puteți apela cu încredere.

- Evitați accesoriile (în special cele masive sau extrem de accentuate) în zona taliei.

- Lungimea mânecilor este extrem de importantă, motiv pentru care fie evitați achiziționarea pieselor vestimentare nepotrivite ca lungime, fie le ajustați conform cu dimensiunile proprii.

- Evitați articolele de îmbrăcăminte mai mari, vor volumiza într-o mai mare măsură silueta.

Ați reușit să vă identificați propria siluetă în cele descrise mai sus? Ei bine, indiferent de tendințele din modă, de culorile și materialele care vă sunt pe plac de obicei, atunci când vine vorba despre construirea stilului personal este cel mai important să porniți de la cunoașterea siluetei proprii. Vă așteptăm în cadrul magazinului nostru online cu propuneri vestimentare care se potrivesc tuturor tipurilor de siluete, astfel încât să fiți pe deplin avantajat.

Lăsați un comentariu