Tricourile polo – eleganță în confort

Tricourile polo – eleganță în confort

Există puține articole vestimentare ce au rezistat acțiunii timpului la fel de bine precum tricoul polo. Tricoul polo s-a integrat în garderoba masculină indiferent de perioadă, devenind un articol vestimentar purtat de toți bărbații. Acesta este foarte apreciat datorită versatilității sale, poate fi utilizat într-o multitudine de combinații vestimentare: cu pantaloni chinos, jeans, cu un sacou sau blazer.

Istoria tricoului polo

Apariția tricoului polo este strâns legată de istoria tenisului. Echipamentul de tenis la finalul secolului 19, consta în pantaloni de stofă, cămășă albă cu mânecă lungă și cravată, ce limita considerabil mișcările jucătorilor.

La începutul anilor 20 celebrul tenismen Rene Lacoste, a vrut să creeze un echipament confortabil pentru tenis. Rezultatul final a fost o cămașă albă, simplă, din bumbac, cu croială relaxată, căreia i-a adăugat o emblemă mică de forma unui crocodil. Crocodilul din emblemă vine ca urmare a unei porecle din tinerețe.

La scurt timp i-au urmat exemplul Fred Perry, Ralph Lauren și alte mari brand-uri, iar astăzi tricourile polo sunt un articol vestimentar omniprezent în colecțiile designer-ilor.

Cum trebuie să fie tricoul polo perfect

Atunci când îți cumperti un tricou polo ar trebui ca acesta să fie confortabil și să se așeze frumos pe corp. Dacă tricoul este atât de mulat încât nu ai loc de un deget între mânecă și biceps înseamnă că trebuie să optezi pentru o mărime mai mare.

Un tricou polo de calitate este confecționat din bumbac superior, ceea ce face materialul confortabil și permite pielii să respire.

De asemenea, lungimea tricoului trebuie luată în calcul. Ca regulă simplă, tricoul polo nu ar trebui să depășească jumătatea buzunarelor din spate ale pantalonilor. Un tricou polo prea lung se va mototoli când este băgat în pantaloni și va arăta inestetic când e lăsat pe dinafară.

Logo-urile exagerat de mari pe tricourile polo ar trebui evitate. Trendul a început în colecțiile lui Ralph Lauren și s-a extins în ultima vreme. Un semn discret pe piept este complet acceptabil la tricourile polo, acesta fiind de altfel standardul.

Cum purtăm tricoul polo?

Tricourile polo au fost create pentru a fi confortabile deci nu este nevoie să porți ceva dedesubt. Dacă tricoul este mărimea potrivită, e posibil ca maioul să se vadă inestetic pe la guler sau mâneci.

Tendința de a purta gulerele tricourilor polo ridicate s-a demodat rapid. Dacă vei face acest lucru, cel mai probabil vei arăta infantil și vei da dovadă de lipsă de gust. Ridicarea gulerului este permisă doar în zonele extrem de calde, când vrei să îți protejezi gâtul de soare. Însă în majoritatea timpului purtarea tricoului cu gulerul ridicat este asemenea purtării de ochelari de soare seara.

Un alt aspect ce ar trebui luat în seamă este numărul de nasturi al tricoului polo. În funcție de brand, acest număr poate varia între doi și patru nasturi. Deoarece rolul principal al tricourilor polo este să confere confort, la acestea nu se vor încheia niciodată toți nasturii, ci se va opta pentru a deschide nasturele de sus. În niciun caz nu se vor deschide toți nasturii, deoarece vor oferi un aspect neglijent.

Acestea sunt doar câteva din sfaturile noastre pentru purtarea tricoului polo. Urmărește dovani.ro pentru a afla mai multe sfaturi de stil. Dacă garderobei tale îi lipsește un tricou polo de calitate, te invităm să descoperi colecția Dovani!

Lăsați un comentariu