De ce reprezintă ținutele monocromatice un fundament în garderoba masculină?

De ce reprezintă ținutele monocromatice un fundament în garderoba masculină?

Uneori cele mai simple combinații de haine te pot ajuta să faci impresie. La urma urmei, este mult mai greu să dai greș cu o ținută simplă, clasică și echilibrată.

Când asortarea și stăpânirea culorilor din ținută devine prea mult, poți oricând să recurgi la o ținută monocromă. Acesta este și motivul pentru care acest trend este în vogă de ceva ani, mai ales printre reprezentanții sexului masculin. Și chiar mai bine, aspectul unitar și omogen creează iluzia de înălțime, deci poți câștiga câțiva centimetri în plus dacă profiți de acest trend.

Ținutele monocrome sunt combinații construite din piese vestimentare de acceași nuanță a unei culori de bază. Nu trebuie să purtăm aceași culoare în toată ținuta, nici măcar culori solide, imprimeurile pe aceleași variații cromatice pot crea o ținută monocromă, de asemenea.

În continuare îți vom oferi câteva sfaturi pentru a te ajuta să stăpânești mai bine ținutele monocrome.

Alege culori neutre

Negrul și albul sunt deja culori clasice în garderobă, cu toții avem cămașa albă clasică și pantaloni negrii în șifonier. Îți propunem să optezi pentru culori neutre precum vișiniu, verde măsliniu sau bleumarin. Magazinul Dovani are câteva colecții de articole de bază precum sunt tricourile, cămășile și pantaloni, în care vei găsi și aceste culori pentru a vă completa ținuta.

Un exemplu de o piesă de bază, cu care poți crea ținute monocrome este tricoul alb de calitate, ce nu trebuie să lipsească din garderoba vreunui bărbat.

Introdu imprimeuri și texturi în ținută

Dacă vei introduce în ținuta monocromatică imprimeuri și texturi, în aceeași nuanță cu culoarea de bază aleasă, vei da dimensiune ținutei. Acest lucru merge cel mai bine cu culori deschise precum bej, albastru, verde sau maro.

Când asortezi imprimeuri trebuie să te bazezi pe principiul de simplitate, deci un singur articol din întreaga ținută ar trebui să fie imprimat. Ținuta poate fi completată cu haine în culori ce se regăsesc în imprimeu sau în alte culori neutre.

Dacă te afli în căutarea unei astfel de piese vestimentare care să ofere textură ținutei, poți explora colecția de cămăși Dovani pentru a găsi imprimeul ce îl vei încorpora în ținutele tale monocrome.

Accentuează-ți atributele

Cum am menționat și mai sus, ținutele monocromatice sunt formate din diferite nuanțe ale aceleiași culori de bază. Îți recomandăm să alegi nuanțe mai deschise pentru zonele pe care vrei să le accentuezi, care vrei să atragă privirile. Eventualele zone cu defecte le putem ascunde cu tonuri mai închise.

Ține cont de nuanța tenului tău

Tipul de ten pe care îl ai poate influența cum va arăta ținuta pe tine. Poate ai observat câteodată, că anumite articole vestimentare se potrivesc în teorie, dar odată purtate îți dau un aspect bolnăvicios sau palid. Acest lucru e datorat asocierii incorecte dintre tonul pielii și nuanțele de culori ale ținutei.

În acest sens, persoanele cu pielea mai albă, cu tonuri reci, pot purta culoricontrastante precum maro, gri, bleumarin sau vișiniu, dar ar trebui să evite hainele în nuanțe pastel.

Cei cu tenul închis la culoare, vor arăta bine în piese vestimentare de culoare albă, și alte culori deschise precum galben, portocaliu, roz, sau lila.

Acestea sunt câteva din sfaturile noastre pentru a obține cele mai bune ținute masculine monocromatice. Dacă încă ești în pană de idei, explorează magazinul online Dovani pentru a-ți găsi inspirația vestimentară!

 

Lăsați un comentariu