Livrare peste tot in tara

8 pași esențiali pentru măsurarea succesului

8 pași esențiali pentru măsurarea succesului

Ei bine, oamenii măsoară succesul diferit unul față de celălalt, în funcție de propria activitate și de propriile aspirații. Asta înseamnă că ceea ce este considerată o împlinire pentru o persoană poate fi un adevărat coșmar pentru o alta.

Spre a defini mai ușor această variabilă, îți prezentăm în rândurile ce urmează o serie de aspecte identificate drept parametri ai reușitei în viață.

Așadar, te invităm să parcurgi lista de mai jos și să alegi acele valori care contează pentru tine, definindu-ți propria rețetă a succesului:

1. Cât de mulți bani câștigi

money

De ce situația financiară este prima valoare pe care o amintim? Ei bine, pentru că reprezintă cel mai frecvent mod prin care oamenii se raportează la succes.

Într-adevăr, banii sunt extrem de importanți. Aceștia rezolvă mai mult de jumătate dintre problemele cu care ne putem confrunta în viață, ne îmbunătățesc nivelul de confort și ne amplifică șansele de a evolua ca persoană.

Cu toate că ocupă un nivel semnificativ, banii nu sunt cei mai importanți. De fapt, toate mijloacele de a defini succesul din cadrul acestui articol pot fi considerate drept piesele unui puzzle. Hai să le descoperim și pe celelalte:

2. Cât de multe persoane îți știu numele

Un al mod prin care oamenii conturează succesul în viață este strâns legat de faimă, precum și de cât de multe persoane te cunosc.

Similar banilor, faima se bucură de o anumită importanță, oferindu-ne diverse privilegii. Totuși, problema legată de aceasta este că unii se bazează doar pe numărul de „adepți” pe care îi au și nu de motivul pentru care oamenii îi cunosc sau îi admiră.

La finalul zilei este vorba despre impactul pe care îl ai asupra celorlalți și despre schimbările pozitive pe care le-ai făcut în viața altora. Dacă te face să te simți mai bine, Iisus a avut doar 12 adepți, număr care a crescut incomparabil odată cu sacriciul personal.

3. Cât de multe vieți ai îmbunătățit

În mod normal, după bani și faimă, urmează impactul. Cu cât schimbi mai multe vieți în bine, cu atât devii mai valoros pentru societate.

Totuși, impactul pozitiv la momentul de față nu se bucură de lumina reflectoarelor pe care o merită cu adevărat. De obicei, oamenii își dau seama ulterior de semnificația pe care propriile acțiuni o au.

Toate marile salturi ale umanității, toate schimbările mari din artă, cultură sau în modul nostru de percepție au avut nevoie de ani întregi. Așadar, începe prin a-ți „măsura” impactul pe care acțiunile tale îl au asupra celorlalți.

4. Cât de fericit ești

persoană fericită

Gradul de fericire ar trebui să fie unul dintre pilonii fiecăruia atunci când vorbește de succes.

Deseori, devenim atât de prinși în construirea unor piloni materiali, precum și în rezolvarea problemelor, încât uităm să fim fericiți cu adevărat. Cu toate acestea, nu uita că cei din jur te pot percepe drept o persoană de succes, însă în realitate să îți lipsească împlinirea spirituală, iar cele două variabile nu funcționează una fără cealaltă.

Așadar, alege un stil de viață care să te împlinească nu doar din punct de vedere financiar sau profesional, ci și personal.

5. Care este nivelul de stres cu care te confrunți

Ca în orice altă situație, nivelul de stres poate fi privit din două perspective. Astfel, există acel stres pozitiv, exemplificat prin situații care par copleșitoare și pe care le depășim cu măreție în calea noastră spre succes, precum și stresul negativ, care ne face să acumulăm supărări, dezamăgiri și stări negative.

Ei bine, cum nu orice cărbune poate deveni un diamant, rămâne la latitudinea fiecăruia dintre noi cum abordează situațiile stresante prin care trebuie să treacă: fie ca un drum dificil, care aduce ulterior recompense, fie un motiv de a acumula eșecuri.

6. Câte povești ai acumulat

grup de persoane

Când ajungem la finalul vieții, totul se rezumă la amintiri, motiv pentru care trebuie să acumulăm cât mai multe de povestit.

O mare parte din populație va trece prin viață fără a trăi efectiv, în timp ce alții profită de fiecare ocazie pentru a acumula momente demne de amintit.

Dacă ești conștient de faptul că ni se oferă o singură șansă de a trăi, de ce nu ai vrea să faci asta din plin?

7. Câte persoane și-ar dori să trăiască viața ta

Aceasta este o abordare destul de interesantă asupra succesului. Poți ști că toate lucrurile merg cum trebuie abia atunci când conștientizezi că sunt persoane care și-ar dori să trăiască viața ta.

Cu toate că această variabilă nu poate fi măsurată efectiv, este un experiment de gândire foarte profund. Așadar, gândește-te la toate relizările pe care le ai, la cât de bine par să funcționeze lucrurile pentru tine. Chiar dacă te consideri poate la un nivel mediu, cu siguranță există mulți oameni care ar da orice să fie în locul tău.

8. Cât de mult timp aloci spre a face ceea ce îți place cu adevărat

Deseori, auzim oamenii de succes vorbind despre un echilibru între viața profesională și cea personală.

Așadar, pune mai mult accent pe activitățile pe care le desfășori cu plăcere și pe care abia le aștepți și, simultan, acordă mai multă atenție celor cu care petreci timp de calitate.

Tot ceea ce se naște din pasiune va avea un rezultat răsunător. Obietivul tău principal ar trebui să se rezume la identificarea principalelor pasiuni și apoi la transformarea acestora în activități profesionale.

Pentru tine cum se conturează succesul? Ei bine, dacă ești mulțumit de ceea ce ești, dar și de ceea ce ai la momentul de față, te așteptăm pe dovani.ro pentru a te îmbrăca ca un adevărat om de succes.

Definește-ți propria rețetă a succesului și lasă-ne să fim martorii unei evoluții de proporții: DOVANI este brandul care crede în tine și în forțele tale proprii, necesare unei reușite!

Lăsați un comentariu