Te pasionează stilul office sau cel elegant? Atunci descoperă care sunt cele mai scumpe costume bărbătești din întreaga lume

Te pasionează stilul office sau cel elegant? Atunci descoperă care sunt cele mai scumpe costume bărbătești din întreaga lume

Ei bine, chiar dacă nu ești un împătimit al acestui gen, nu poți nega faptul că un costum avantajează orice tip de siluetă, indiferent dacă este vorba despre una robustă sau slim, oferindu-i o doză aparte de rafinament.

Alungind silueta bărbaților mici de înălțime, mascând imperfecțiunile celor plinuți și contribuind la consolidarea unui efect vizual impecabil, costumul rămâne o categorie vestimentară esențială în garderoba oricărui reprezentant al masculinității.

Fie că la momentul de față se poartă blugii prespălați sau că unul dintre cele mai populare trenduri presupune combinarea articolelor sport cu cele elegante, atunci când trebuie să îți faci simțită prezența în cadrul unui eveniment de înalte proporții, doar un costum în linii clasice îți va oferi nota de rafinament necesară pentru un look de invidiat.

Întrucât criza financiară nu este un cuvânt care să facă parte din vocabularul designerilor din top, te invităm să citești următoarele rânduri, descoperind care sunt cele mai piperate ca preț costume bărbătești:

5 dintre cele mai scumpe costume bărbătești din lume

1. Ediția cu diamante ce poartă semnătura designer-ului Stuart Hughes: 892.500,00 $

Material în lucru

Au fost necesare aproximativ 800 de ore de muncă pentru a crea și finaliza de cusut acest model extravagant de costum. Materialele de bază din care este confecționat sunt cele mai speciale variante de cașmir, lână și mătase.

Totuși, cel mai important, dar și uimitor detaliu al piesei vestimentare se referă la cele 480 de diamante gravate în partea exterioară a sacoului, motiv pentru care și prețul său atinge fabuloasa sumă de 892.500,00 $.

2. Costumul personalizat marca Alexander Amosu: 101.860,00 $

Costum bărbătesc

Designer-ul de lux Alexander Amosu, cunoscut pentru telefoanele mobile încrustate cu diamante, și-a adăugat în propriul portofoliu un nou proiect de afaceri inovator. Astfel, acesta a introdus ceea ce se descrie pe piață drept unul dintre cele mai scumpe costume de pe planetă.

Atingând un valoare de aproximativ 70.000,00 lire (echivalentul sumei de 101.860,00 $), modelul de costum ce îi poartă semnătura include nouă butoane din aur de 18 carate și diamante, dar și țesături extrem de fine. Articolul a fost creat special pentru un client ce a dorit să rămână în anonimat, însă în mod cert a atras atenția publicului larg.

3. Costumul Dormeuil Vanquish II: 95.319,00 $

Costume bărbătești în lucru

Țesătura Vanquish II este rodul muncii celebrulului Jules Dormeuil, care a amestecat cele mai bune materiale britanice și franceze spre a crea costume personalizate de lux.

Realizând linii exclusiviste de astfel de piese de îmbrăcăminte pentru personalități ilustre din întreaga lume (regi, președinți, dar și alte celebrități), Dormeuil este o casă de modă prezentă în domeniu de aproape două secole, mai precis din anul 1842. În Marea Britanie, aceasta este cunoscută drept cel mai mare furnizor al celor mai luxoase și mai fine țesături.

Țesătura Vanquish II a fost lansată odată cu deschiderea unei noi fabrici în India, material folosit pentru crearea acestui costum de nu mai puțin și nici mai mult de 95.319,00 $.

Cu un număr de șase țesături premium, nu ar trebui să fim surprinși de prețul costumului creat special pentru deținătorul companiei Dormeuil.

4. Costumul Zoot – 78.000,00 $

Detalii croitorie

Cu siguranță, nu ne-am fi așteptat ca un costum ce valorează suma de 78.000,00 $ să arate astfel, nu-i așa?

Cu toate acestea, piesa vestimentară care se bucură de un aspect atât de amuzant este într-adevăr situată pe lista celor mai scumpe haine vândute vreodată.

De fapt, în urmă cu opt ani, un cumpărător a licitat suma de 78.000,00 $ pentru a achiziționa modelul de costum Zoot în cadrul unei licitații din New York. Karen Augusta, reprezentanta companiei de licitații, care a fost responsabilă de evenimentul din New York, nu a crezut până în acel moment că piesa vestimentară va depăși valoarea de 10.000,00 $, motiv pentru care a stabilit pentru aceasta un preț mai mic de 1.000,00 $.

Care sunt aspectele care fac acest costum să fie atât de special? Ei bine, istoria care stă la baza sa, întrucât alături de alte modele de costume vintage Zoot, acesta s-a bucurat de un real succes în perioada celui de al doilea Război Mondial.

5. Costumul personalizat marca William Westmancott – 75.000,00 $

Detalii costum bărbați

William Westmancott avea doar douăzeci și opt de ani la momentul în care a creat acest costum special pentru unul dintre oligarhii ruși. Când vine vorba de acești miliardari, lucrurile de lux sunt un strict necesar, fiind binecunoscut faptul că dețin unele dintre cele mai scumpe iahturi din lume, cele mai bogate cluburi de fotbal, dar și alte afaceri de renume mondial.

În cazul în care ești familiarizat cu gusturile lor luxurioase, probabil ți-ai dat deja seama ce fel de costum a fost creat pentru a le satisface pe deplin preferințele în materie de modă.

Cel mai special detaliu al costumului personalizat marca Westmancott, care îl diferențiază de alte piese vestimentare similare, este greutatea sa, fiind extrem de ușor, dar și confortabil la purtare. Asemenea celor mai faimoși croitori din lume, Westmancott susține, la rândul său, că pentru crearea costumului de lux mâna de lucru a fost în totalitate manuală, fără a opta pentru un proces industrializat. De fapt, aproximativ 200 de ore de muncă au fost necesare pentru finalizarea costumului.

Cum ți se pare lista de costume bărbați de mai sus? Nu-i așa că prețurile unor astfel de articole de îmbrăcăminte te-au surprins? Tu cât ai fi dispus să plătești pentru un costum de lux, care să îți asigure succesul din punct de vedere vestimentar în orice context rafinat?

Ei bine, dacă îți dorești o doză de eleganță întruchipată sub forma unui costum bărbați de înaltă calitate, care să te avantajeze pe deplin, te așteptăm în cadrul magazinului nostru online, dovani.ro cu o gamă diversificată de astfel de produse. Bineînțeles, tarifele la care acestea sunt disponibile nu îți vor epuiza economiile, ci vor reprezenta o investiție avantajoasă pentru garderoba ta!

Lăsați un comentariu