Livrare peste tot in tara

Ce reguli vestimentare îți garantează succesul la o primă întâlnire de afaceri?

Ce reguli vestimentare îți garantează succesul la o primă întâlnire de afaceri?

Nu sunt deloc puțini acei bărbați care au ideea fixă că, la orice întâlnire de afaceri, trebuie să îmbrace un costum. Totuși, cum nu toate întâlnirile de acest gen au același scop, este esențial ca ținuta să fie adaptată de la caz la caz.

Cu toate acestea, un lucru este cert: în mediul de afaceri, la fiecare ședință, vei reprezenta imaginea firmei. Din acest motiv, aspectul fizic nu trebuie neglijat, iar rafinamentul trebuie să vorbească de la sine.

Mai mult decât atât, încearcă să fii conștient de faptul că nu vei primi o a doua șansă pentru a face o impresie bună, iar modul în care te-ai îmbrăcat va avea un impact asupra celorlalți, chiar înainte de a avea ocazia să vorbești.

Pantofii trebuie să fie întotdeauna impecabili

Cu siguranță, și tu ai obiceiul de a analiza o persoană de jos în sus. Asta înseamnă că încălțămintea este primul aspect care acaparează atenția celor din jur.

Prin urmare, ori de câte ori te pregătești pentru o întâlnire de afaceri, nu uita de pantofi! Pe lângă alegerea unui model de înaltă calitate, așa cum sunt pantofii bărbătești din piele naturală, starea acestora contează enorm pentru o primă impresie excelentă.

Atenția la detalii spune mai multe decât crezi despre tine!

În sfera conduitei vestimentare, accesoriile sunt un bun purtător de cuvânt. Chiar dacă este relativ greu de crezut, ceasul, cureaua, cravata/papionul, batista de buzunar și butonii arată că ești genul de persoană punctuală, pentru care contează calitatea și, mai ales, că nu ești dispus să recurgi la niciun fel de compromis din acest punct de vedere.

Ce partener de afaceri nu apreciază un interlocutor care exprimă profesionalism și implicare prin toți porii?

Scopul fiecărei întâlniri de afaceri dictează caracteristicile ținutei!

Urmează să închei o vânzare importantă? În acest caz, scopul tău principal este să fii cât mai persuasiv, spre a-ți duce la bun sfârșit misiunea. Astfel, vestimentația aleasă trebuie să transmită competență, dar și încredere. Cel mai indicat este să optezi pentru piese de îmbrăcăminte cât mai elegante, raportate la context, dar și la produsul sau serviciul pe care îl promovezi (și, implicit, îl reprezinți).

În situația în care, ai stabilit o întâlnire spre a negocia diverse clauze contractuale, obiectivul tău fundamental este de a obține rezultate prin metode cât mai pașnice. Așadar, o ținută business, însă modestă (fără accesorii, culori sau modele extravagante), îți va permite să nu scoți la iveală din prima toate resursele de care dispui.

Pe de altă parte, poți opta pentru un stil vestimentar asemănător interlocutorului (dacă dispui de aceste informații), impunându-ți prezența și sugerându-i acestuia că afacerea se va încheia de la egal la egal.

Confort și eleganță – combinația ideală pentru succes!

Indiferent de tipul de întâlnire, încearcă să alegi articole de îmbrăcăminte și de încălțăminte cu care să te simți bine. Atunci când nu ești în largul tău, iar ținuta nu te reprezintă sau nu îți asigură confortul, nu vei reuși să te concentrezi suficient la obiectivele pe care le ai de îndeplinit.

Tu ce ținută vei îmbrăca la următoarea întâlnire de afaceri? Accesează www.dovani.ro și lasă-ți stilul să prindă contur pentru succesul profesional!

Lăsați un comentariu