Livrare peste tot in tara

Ghidul bărbatului modern: Tu știi să porți corect cureaua?

Ghidul bărbatului modern:  Tu știi să porți corect cureaua?

Cu siguranță, te gândești acum că nu e chiar atât de greu să răspunzi la această întrebare și, mai mult decât atât, să porți corect o curea bărbătească.

Ei bine, modul în care un bărbat își poartă cureaua poate spune multe despre stilul și despre personalitatea sa. Odată ce știi să alegi modelul potrivit, dar și să îl asortezi corespunzător, le transmiți celor din jur că ești capabil să duci la bun sfârșit o sarcină aparent simplă, dar care este deseori interpretată greșit.

Asemenea cravetelor sau pantofilor, cureaua este creată pentru anumite ocazii, mai mult sau mai puțin formale. După ce ai stabilit codul vestimentar pe care trebuie să îl respecți, devine o adevărată provocare să găsești culoarea, modelul sau mărimea perfectă a acestui accesoriu.  

Cu toate acestea, procesul de selecție al unei curele poate fi învățat cu ușurință, deoarece este, în principiu, o decizie intuitivă. Cum rămâne cu elementele de design? Tu decizi, în funcție de propriile preferințe.

Iată ce trebuie să ai în vedere:

Cureaua elegantă este creată special pentru a fi purtată cu un costum sau cu un outfit formal/office. Acestea au, în general, o lățime cuprinsă între 2,5 și 3,5 centimetri și sunt confecționate dintr-un material cât mai fin, precum este pielea naturală.

Culorile ideale pentru o curea elegantă variază între maro, negru și vișiniu – la fel ca nuanța pantofilor preferați din piele. Un astfel de accesoriu va aduce o doză de rafinament doar unei vestimentații impecabile, care respectă aceeași notă de stil.

Ca o bună practică, încearcă de fiecare dată sau pe cât de des posibil să asortezi cureaua cu pantofii, atât din prisma materialului din care sunt realizate, cât și din punctul de vedere al culorilor.

Există mai puține reguli referitoare la curelele casual, ideale pentru ținutele relaxate, care nu implică aceeași tonalitate serioasă ca în cazul anterior. Astfel, lățimea variază, iar ca material, poți opta fie pentru o curea casual din piele naturală (poate fi și din piele întoarsă), fie pentru un model din țesături diversificate.

Mărimea curelei contează: primul lucru pe care trebuie să îl știi este mărimea pantalonilor. De obicei, este vorba despre un număr exprimat în centimetri, care se corelează cu măsura taliei tale. În funcție de această variabilă, te sfătuim să alegi o curea cu o mărime mai mare. Spre exemplu, dacă porți mărimea 38 la pantaloni, cureaua ideală este cea de mărimea 40.

La curelele elegante, ar trebui să rămână câțiva centimetri în stânga cataramei, iar în cazul celor casual, un capăt mult prea lung nu este niciodată o opțiune corectă.

În situația în care vrei să investești într-o curea cât mai versatilă, te sfătuim să alegi o curea neagră din piele naturală sau una maro, în funcție de nuanțele pieselor vestimentare din propria garderobă.

Tu ce model de curea cauți? Te așteptăm pe www.dovani.ro cu o gamă diversificată de astfel de accesorii, de înaltă calitate, confecționate din piele naturală, care să îți completeze cu succes outfit-urile rafinate. Nu uita, totuși, să ții cont de sfaturile pe care ți le-am oferit în rândurile de mai sus, astfel încât să obții mereu un look inspirat!

Lăsați un comentariu