Cele mai potrivite combinații vestimentare pentru bărbați

Cele mai potrivite combinații vestimentare pentru bărbați

Tu ce tip de siluetă ai? Înainte de a parcurge rândurile de mai jos, te sfătuim să îți măsori corpul în fața oglinzii, pentru a identifica exact categoria în care te încadrezi.

Forma corpului se schimbă în mod natural, îndeosebi atunci când pierdem sau câștigăm în greutate. De fapt, aceasta este una dintre cele mai dificile provocări: să ne dăm seama ce caracteristici avem pentru a face cele mai potrivite alegeri vestimentare.

Silueta de tip triunghi

Caracteristici:

- zona umerilor este mai îngustă decât cea a șoldului

- jumătatea inferioară este mai mare decât cea superioară

- tendința de îngrășare este în zona picioarelor

Sfaturi vestimentare:

Regula de aur atunci când forma corpului tău este de tip triunghi se referă la crearea unui echilibru vizual între partea superioară și cea inferioară. Spre exemplu, pantofii proeminenți, alungiți, cu un model extravagant sau într-o culoare aprinsă pot să te încurce în obținerea unui look inspirat.

Un truc la care poți apela constant este prin adăugarea de accesorii în partea de sus a siluetei (cravate, eșarfe, veste, etc). De altfel, pantalonii drepți sau conici, închiși la culoare sunt de mare ajutor, iar tricourile, puloverele și bluzele cu decolteul în formă de V îți vor face umerii să pară mai largi.

Silueta de tip trapez

Caracteristici:

- cu toate că umerii sunt largi, aceștia sunt dezvoltați proporțional cu zona șoldului

- greutatea corporală este distribuită uniform

Sfaturi vestimentare:

Acest tip de siluetă este extrem de ușor de îmbrăcat. Astfel, dacă îți păstrezi de-a lungul timpului o greutate constantă, nu ai de ce să îți faci griji în privința garderobei.

Fie că optezi pentru imprimeuri, pentru culori intense sau pentru articole vestimentare asimetrice, vei arăta minunat, fără prea multe bătăi de cap.

Silueta de tip triunghi inversat

Caracteristici:

- în acest caz, umerii și pieptul sunt disproporționali față de zona șoldurilor, care este mai îngustă

- acest tip de siluetă este des întâlnită în rândul bărbaților care ridică frecvent greutăți și care se concentrează pe dezvoltarea musculaturii brațelor, a pieptului și a umerilor.

Sfaturi vestimentare:

Spre a te bucura de o ținută reușită, te sfătuim să aduci volum în zona șoldurilor și a picioarelor. Astfel, pantalonii cu o croială regular sunt cea mai potrivită opțiune pentru tine. Totodată, modelele de pantaloni cu buzunare sau cu imprimeuri vor evidenția zona inferioară a corpului.

În ceea ce privește partea de sus a siluetei, cele mai indicate piese vestimentare sunt cele la baza gâtului sau cu un mic decolteu. De evitat, în acest caz, sunt decolteurile în formă de V, dar și detaliile grafice.

Tu respecți deja aceste trucuri vestimentare, în concordanță cu forma corpului? Încearcă să ții cont de sfaturile de mai sus pentru a te bucura întotdeauna de un aspect de individat! Te așteptăm pe www.dovani.ro cu numeroase reduceri, dar și cu articole vestimentarepiese de încălțăminte și accesorii moderne, în ton cu tendințele din acest an!

Lăsați un comentariu