Prima impresie: ce spune îmbrăcămintea despre tine?

Prima impresie: ce spune îmbrăcămintea despre tine?

Știm cu toții cât de importantă este prima impresie, mai ales în mediul businnes. Din acest motiv, trebuie să privim îmbrăcămintea sub forma unei extensii a propriei afaceri, orientându-ne asupra acelor ținute care ne ajută să le formăm celorlalți o primă impresie bună.

Nu este nevoie de prea mult timp pentru ca o anumită persoană să își formeze o opinie despre tine. De fapt, cercetătorii afirmă că acest lucru durează aproximativ o secundă. Așadar, părerea oamenilor cu care interacționezi este influențată, în primă fază, de maniera în care ești îmbrăcăcat, iar apoi de limbajul corpului.

În afaceri, dar nu numai, o primă impresie excelentă poate să genereze ulterior beneficii semnificative, timp în care, o părere nu tocmai bună poate duce la pierderea unor contracte importante. Prin urmare, indiferent dacă tocmai ai pus bazele unui business sau dacă dorești să te extinzi pe plan profesional, este vital să descoperi cum propria înfățișare îți va influența cariera.

Îmbracă-te adecvat domeniului profesional în care activezi

Mediul în care îți desfășori activitatea trebuie să fie primul aspect de care ții cont atunci când îți alegi îmbrăcămintea. Deoarece petrecem la locul de muncă o perioadă însemnată, ținutele pe care le achiziționăm trebuie să respecte codul vestimentar al domeniului respectiv.

Spre exemplu, dacă ai un job de birou, cu siguranță, un outfit sport nu va fi potrivit, valabil și invers.

Culorile pe care le selectezi

Atunci când vrei să faci o impresie bună, indiferent de context, te sfătuim să acorzi o atenție deosebită și nuanțelor pe care le selectezi. Fiecare culoare este asociată unor caracteristici, sentimente sau stări.

Astfel, în mediul de afaceri, cele mai indicate sunt culorile sobre, clasice, care nu atrag atenția. De altfel, într-un context mai relaxat, poți opta pentru nuanțe vesele, pastelate.

Imaginează-ți că la o întâlnire importantă cu un furnizor, acesta va veni îmbrăcat într-un costum alb. Cu siguranță, nu îți va inspira prea multă încredere sau seriozitate, mai ales dacă nu ați mai colaborat până acum.

Încălțămintea corectă

Într-adevăr, din punct de vedere vizual, ținuta este prima observată de către ceilalți. Cu toate acestea, în crearea unei impresii excelente, încălțămintea contează la fel de mult.

De fapt, designerii consideră că articolele de încălțăminte sunt cea mai importantă investiție atunci când vine vorba despre propria garderobă. O pereche de pantofi bărbătești de înaltă calitate, îngrijiți corespunzător, arată faptul că  ești o persoană atentă la detalii, care nu își neglijează aspectul.

Stilul nu este o opțiune scumpă, moda este

Este destul de important să realizezi că eleganța și rafinamentul nu necesită o avere. În timp ce moda este o opțiune scumpă, stilul presupune să faci alegeri vestimentare adecvate, care te avantajează și care te reprezintă. Poți întoarce toate privirile și, mai ales, poți câștiga admirația tuturor, cu toate că ai o ținută aparent simplă, dar clasică.

În momentul în care te simți bine cu ceea ce porți, emani pozitivism și încredere în sine, ceea ce te va ajuta să faci impresia corectă, în special persoanelor noi.

Așadar, atunci când ne referim la cele mai bune prime impresii, îți recomandăm să optezi pentru outfit-uri care te caracterizează pe deplin, în concordanță cu specificul activității tale.

Lăsați un comentariu