Livrare peste tot in tara

Cum obții ținute impecabile pentru evenimentele de toamnă

Cum obții ținute impecabile pentru evenimentele de toamnă

Pentru toamnă ținutele cele mai deosebite au la bază nuanțele caracteristice ale sezonului. Bărbații rafinați știu că maro, bronz, purpuriu, verde, muștariu sunt nuanțe fundamentale care ar trebui să se regăsească în cel puțin 1,2 piese din garderobă.

Dacă vorbim despre un eveniment, este cert că atenția ne va fi focusată pe a arăta impecabil, însă nu de a eclipsa gazdele evenimentului. Persoanele principale care organizează un eveniment sunt cele în centrul atenției, așadar, tot ceea ce trebuie să facem este să păstrăm linia estetică în simplitate și rafinament în funcție de statutul dobândit.

Costumul din trei piese

Costumul este un complex de elemente care complimentează orice conformat corporal. Fie că discutăm despre persoanele mici de statură, înalte, robuste sau care se integrează perfect în categoria slim fit, un costum va reuși să prezinte respectul posesorului față de evenimentul la evenimentul în cauză.

Un costum din trei piese este cel care include și vesta. Suntem în acest moment parte dintr-un curent nou care nu este necunoscut deja de noi, unde vesta devine piesa cheia a ținutei.

Costumul din trei piese se definește ca o piesă de sine stătătoare, dar care ales într-o nuanță versatilă va putea fi folosit în mai multe ținute, pe baza fiecărei piese individuale. Această vestimentație se încadrează cu ușurință în seria celor care merită o investiție, deoarece termenul de purtat nu poate fi stabilit sau limitat.

Îndeosebi, dacă costumul în trei piese este purtat în cea mai mare parte a timpului la evenimente importante sau ședințe în mediul business, purtarea individuală a fiecărui element poate deveni mult mai flexibilă.

Un sacou dintr-un astfel de set poate fi intregrat cu ușurință într-o ținută smart casual, în care un tricou polo și o pereche de blugi pot complimenta armonios întregul aspect.

Totul ține de imaginație și, bineînțeles, de câteva reguli simple de purtare. Spre exemplu, dacă alegi să porți din toate cele trei piese doar vesta, asigură-te că aceasta are ultimul nasture descheiat, regulă de bază când vine vorba de sacouri.

O pereche de pantofi eleganți

Pentru bărbații care cunosc îndeaproape toate tipurile de ținute în care se simt bine și care îi definesc perfect, o pereche de pantofi eleganți se va regăsi fără discuții în garderobele acestora.

Pantofii tip Oxford sau Derbi sunt printre principalele piese ce se plasează în atenția bărbaților rafinați care mereu doresc să obțină în ținute un aspect sofisticat.

Pielea naturală ca material de bază în fabricarea pantofilor va pronunța durata de viață a încălțărilor. Cu toate că varietatea este imensă iar tentațiile indescriptibile, pantofii eleganți din piele natură, fie simpli sau cu cusături se vor dovedi eficienți pentru asortare, cât și pentru durata de viață. Așadar, alegerea unei perechi de pantofi din piele naturală te va scuti de investiții inutile, în cazul în care perechea din materiale slab calitative se va dovedi o alege neinspirată.

Haideți să descoperim împreună cele mai întâlnite dress code-uri cu care este imposibil să dai greș:

Black tie – se distinge prin piese cu o simplitate aparte, cum ar fi: costum negru, cămașă albă, cravată în același ton de nuanță ca și constumul.

Casual wedding – specificațiile acestui dress cod scot la lumină piese de interes care sunt nu pun preț foarte mult pe o prezență elegantă, ci mai mult pe relaxare și lejeritate. Cum spuneam, cămășile casual, tunică, jeanșii, pantalonii comozi alături de încălțăminte ancorată în acestă idee de relaxare fac parte din emblema acestui dress code.

Chiar și în cazul în care ni se specifică faptul că putem aborda ținute ceva mai casual, este bine să depunem puțin efort pentru a onora cum se cuvine evenimentul. Alegera atenta a nuanțelor și a materialelor din care sunt confecționate articolele vestimentare vor dicta farmecul final.

Cocktail wedding – codul vestimentar pentru această tipologie de eveniment plasează în prim-plan elemente precum: costum navy blue, o cămașă albă, papion, cravata, pantofi din piele întoarsă.

Cum ne îmrbăcăm pentru botezuri în sezonul rece?

Categoric, vorbim despre toamnă în acest moment, așadar, este util să luăm în calcul nuanțele deosebite pe care aceasta și le evidențiază odată aprofundarea în anotimp.

Alături de materiale și croiuri atent concepute, nuanțele prezintă nota fabuloasă a ținutei dar transpune și grija cu care ne raportăm la propria imagine, desigur, și respectul față de eveniment după cum am mai spus.

Alege un costum care să se plieze perfect pe semnificația evenimentului și alătură accesorii precum butoni pentru cămăși, ceas elegant, cravata în culori complementare și pantofi din piele.

În cele din urmă, dorim să punctăm câteva criterii esențiale de care să ții cont atunci când te gândești la o viitoare ținută.

Pentru început, ia în calcul vârsta la care te afli, deoarece există posibilitatea să îmbraci unele ținute și să nu te simți în largul tău. Pentru a deborda de rafinament la orice tip de eveniment ai nevoie să deții în garderobă minimul de piese vestimentare elegante pe care să le poți combina între ele.

Dacă nu ești adeptul modei, sau pur și simplu adori trendurile și eleganța dar nu te pliezi în anumite canoane dictate de tendințele în fashion, de preferat este să te gândești foarte bine care sun nuanțele și croiurile care te reprezintă pe deplin.

Forma corpului tău unde se situează? Ai nevoie de o croit tip regular, sau slim fit? Dorești să te prezinți ca într-un corset, ori vrei ca evenimentul să fie un succes iar cei de lângă tine să-ți observe eleganța și relaxarea?

Mizează mereu pe obiecte clasice, care niciodată nu se vor demoda, infiderent de trenduri. Pe lângă cele menționate, caută întotdeauna ca din garderoba ta să nu lipsească și piese puțin mai diferite care să emane putere și independență.

Pentru a petrece evenimente de toamnă de excepție, indicat este să mizăm pe nuanțe neutre, nu stridente, suficient cât să scoată din anonimat o ținută, aparent simplă. Țineți cont de faptul că un articol realizat din material calitativ nu va dezamăgi niciodată, fiind mereu purtabil chiar dacă moda se schimbă.

Ocaziile speciale sărbătorite toamna sunt deosebite, motiv pentru care temperaturile și tematica evenimentului ne pot inspira în crearea ținutelor ideale. Putem să ne avantajăm formatul corporal indiferent de tipoligia în care ne aflăm doar dacă ne cunoaștem atuurile, oferim atenție siluetei. Mereu vom putea găsi piese ventimentare deosebite pentru orice buget.

Așadar, cu toate acestea, sperăm că v-am fost de folos și în acest articol. Vă așteptăm în continuare cu sfaturi și opinii despre articole vestimentare masculine.

 

Lăsați un comentariu