Livrare peste tot in tara

Idei pentru organizarea inteligentă a garderobei de toamnă

Idei pentru organizarea inteligentă a garderobei de toamnă

Cu siguranță, există o situație problematică prin care trecem cu toții, indiferent că ne identificăm cu genul feminin sau cel masculin. Cert este că există dimineți în care pur și simplu nu ai idee ce articole poți pune pe tine astfel încât totul să arate perfect.

Pierzi timp prețios în încercarea de a construi o ținută pentru contextul în care va fi necesar să o porți, motiv pentru care, am construit o selecție de idei pentru a-ți transforma inteligent garderoba, astfel încât să nu mai întâmpini astfel de inconveniente înainte de a ieși din casă.

Folosește-te de organizatoare

Accesorii, șosete, lenjerie intimă și maieuri, toate acestea pot aglomera un spațiu prea mare pentru ele. Utilizarea organizatoarelor pentru haine te poate scuti de a te încurca în propria colecție de piese fundamentale.

Organizarea pe categorii și așezarea acestora în spații delimitate într-un sertar potrivit ca și dimensiune, poate elimina confuzia din anumite momente. Claritatea vizuală, ordinea sunt principii demne de a fi respectate cu rigurozitate, deoarece nimic mai benefic nu poate fi pentru psihicul și timpul tău.

Când discutăm despre organizarea garderobei, nu putem omite umerașele. Acestea sunt cu adevărat indispensabile, mulțumită versatilității pe care o prezintă.

Pentru a avea un spațiu mai aerisit, nu încărcați foarte mult bara cu îmbrăcăminte așezată pe umerașe, ci asigurați-vă că aveți în fiecare dulap câte o parte din haine.

Recomandat este să utilizați din plin umerașele, mai ales dacă vă place să călcați îmbrăcămintea imediat după ce ați luat-o de pe uscător.

Călcarea hainelor produce un sentiment incomparabil de împăcare și vă va oferi un boost de inspirație oricând sunteți pe cale să compuneți o ținută.

Inspirația și creativitatea vin instant atunci când totul este așezat corespunzător, apretat și aranjat. Dezordinea și hainele șifonate nu vor reuși decât să stârnească o stare de iritare și disconfort, determinându-vă să alegeți cât mai repede ceva de îmbrăcat, doar ca să ieșiți cât mai repede din casă.

În cazul în care nu dispuneți de spațiu suficient pentru a oferi hainelor aerisire între ele, o investiție excelentă este standul portabil pentru umerașe, care, de regulă, este amplasat în dormitor.

Aici puteți pune exact hainele de care aveți nevoie pentru o săptămână, spre exemplu. Aceasta reprezintă o soluție inedită de a economisi timp și energie.

Cum organizăm garderoba în sezonul rece?

În acest capitol vom regăsi articole vestimentare de mari dimensiuni, pufoase, din lână, cardigane, pulovere, paltoane, geci. Chiar dacă dispui de un șifonier încăpător, aici nu va avea ce căuta geaca de piele de primăvară, pantaloni scurți sau tricouri.

Garderoba sezonului cald este nevoie a fi depozitată în cutii sau saci care se pot vida, pentru a păstra cât mai bine calitatea materialelor din care este confecționată îmbrăcămintea.

De asemenea, pentru spațiile mici, este potrivit să aveți la îndemână o serie de cutii ideale pentru depozitare, pe care, odată încăcate cu garderoba de vară, să le amplasați sub pat sau într-un loc unde considerați că dispuneți de loc suficient pentru acestea.

Ocupați-vă doar de ținutele sezonului rece. De la paltoane, cardigane și pulovere cu fermoar, toate acestea plasați-le pe umerașe, iar cele cu volum mic pe rafturi.

Organizarea pe stiluri  

Este util să ne folosim de orice oportunitate pentru a crea vizibilitate în garderobă. Identificați selecția de haine pe care le purtați acasă, cele sport pe care, de regulă, mizați când vă porniți la o serie de cumpărături fulger, hainele pentru birou, ieșiri în oraș și evenimente.

Asigurați-vă că în atenția vă vor fi piesele pe care le purtați cu regularitate și că nu le amestecați între ele. Odată încâlcite lucrurile, totul va decurge asemenător până când situația va ieși de sub control și veți fi nevoiți să o luați de la capăt în aranjarea pe categorii a hainelor.

Totul trebuie să fie fragmentat astfel încât privirea să resimtă relaxare la primul contact cu garderoba, nu disconfort. Cunoașteți-vă stilul vestimentar și luați în calcul constant care sunt ținutele și articolele vestimentare pe care le purtați cu plăcere.

Orientați-vă asupra elementelor pe care nu le purtați prea des și gândiți-vă cum ar putea ele să fie asortate mai bine. Poate la prima vedere nu o să pară cine știe ce, însă, încercând constant să ieșiți din zona de confort, veți putea găsi combinații la care nu v-ați gândit niciodată că ar funcționa.

Ce păstrăm și ce nu?

Oricât de mult ne place să fim îmbrăcați la „patru ace”, concluzionăm la un moment dat că multe din articolele  vestimentare, dar și o parte din încălțăminte ocupă spațiu inutil în garderobă, motiv pentru care trebuie să echilibrăm balanța.

În primul rând, este de bun augur să știm concret de ce achiziționăm anumite piese vestimentare, fie online sau din magazine fizice. Evident, pentru a le îmbrăca, însă dacă vă doriți ca în garderobă să predomine utilitatea și un stil impecabil, este nevoie să eliminăn ceea ce nu purtăm.

Poate deițineți articole de îmbrăcăminte și încălțăminte care au ajuns în șifonier din cauza impulsului, sau nu se mai potrivesc deloc cu stilul vestimentar actual. Totul din ceea ce nu ne mai reprezintă necesită a fi exclus din garderobă.

Așadar, tot acest proces de organizare nu îți aduce decât beneficii pe termen lung, timp economisit dar și o viziune mai clară asupra a ceea ce ai nevoie, te reprezintă și care își merită banii.

Atât timp cât pui cap la cap articolele de îmbrăcăminte și încălțăminte, nu va mai fi o problemă pe viitor să găsești o ținută în care să te simți bine cu adevărat. Privind lucrurile mai relaxați, gândindu-ne la combinațiile cromatice care ne încântă dar și la forma corporală pe care o deținem, vom putea compune cele mai deosebite ținute și, de asemenea, în viitor ne va fi mult mai ușor să abordăm acele elemente care s-ar putea asorta de minune cu ceea ce există deja în garderobă.

Sperăm că v-am fost de folos cu aceste idei pentru organizare și vă așteptăm constant pe blogul nostru pentru alte informații utile, dar și în magazinul virtual pentru a vizualiza colecțiile de articole vestimentare deosebite.

Lăsați un comentariu