Livrare peste tot in tara

Cum să vă curățați și dezinfectați costumele

Cum să vă curățați și dezinfectați costumele

Curățarea și dezinfectarea costumelor nu a fost niciodată mai importantă așa cum este acum.

Iată câteva sfaturi simple pentru a vă ajuta să curățați și să întrețineți costumele în cel mai sigur mod și să aveți grijă de ele cu ușurință:

Perie

O perie naturală de păr timp de 30 de secunde este tot ce aveți nevoie pentru a vă curăța costumul.

Această mișcare simplă vă permite să îndepărtați murdăria înainte ca aceasta să fie încorporată în țesătură, lăsând fibrele curate și să respire.

Cum se face? E foarte simplu. Agățați haina pe un umeraș și periați-o încet cu mișcări verticale, întotdeauna de sus în jos. Procedați în același mod cu pantalonii, ideal după fiecare purtare a costumului.

Curățarea chimică

Doar o perie nu poate face nimic împotriva virușilor, bacteriilor sau petelor de pe țesături.

Curățarea chimică este un proces care expune hainele la substanțe chimice corozive, deci este bine să nu exagerați cu ea. În plus, pentru a evita decolorarea inegală, nu uitați să spălați sacoul și pantalonii împreună și întotdeauna la aceleași grade.

Cum să speli un costum

Ca regulă generală, este bine să citiți instrucțiunile de spălare indicate pe etichetă care menționează atât tipul de spălare, cât și temperatura la care trebuie spălată îmbrăcămintea.

Cum să reîmprospătați o haină fără să o spălați

Fiecare îmbrăcăminte, nu trebuie purtată niciodată mai mult de două ori pe săptămână. O mică odihnă permite fibrelor să respire. Puneți îmbrăcămintea pe umeraș, lăsând suficient spațiu pe fiecare parte, cel puțin 24 de ore înainte de a o purta din nou.

Dezinfectare

Vă întrebați cum să vă dezinfectați costumul? În acest sens am dori să facem o mică precizare: dezinfectarea nu înseamnă sterilizare.

Primul proces elimină sau îndepărtează bateriile și germenii responsabili de boli în timp ce sterilizarea este o practică efectuată cu mașini adecvate care asigură distrugerea sau dezactivarea totală a tuturor formelor vii, inclusiv a virușilor.

Dacă aveți nevoie de o dezinfectare specială, adresați-vă profesioniștilor.

În afară de periajul zilnic, recomandarea noastră este să apelați la o curățătorie pentru a vă curăța și dezinfecta hainele.

Online veți găsi diverse sfaturi care explică cum să dezinfectați bacteriile și virușii hainelor folosind bicarbonat, spray dezinfectant și spălare la mai mult de 60°. Aceste recomandări nu sunt valabile pentru toate articolele de îmbrăcăminte, cu atât mai mult atunci când vine vorba de articole de îmbrăcăminte realizate din țesături mai pretențioase.

Călcat

Călcarea hainelor este indicat a fi făcută cu un abur vertical. Aburul cu 100°C este un bun agent de sterilizare pentru că ucide marea majoritate a virușilor și bacteriilor care ar putea fi prezente în continuare după spălarea la temperatură ridicată.

Fierul tradițional este în mod evident alternativa pentru toată lumea, însă necesită o atenție specială. Puneți întotdeauna o bucată de material între talpa fierului și haine pentru a proteja țesătura de căldura directă a fierului, evitând astfel efectul strălucitor.

Umeraș

Când nu purtați costumul, un umeraș de lemn va menține perfect forma acestuia, susținând structura umerilor și absorbind umezeala din țesătură.

Menținerea unei igiene și îngrijiri adecvate vă permite să păstrați germenii sau alte bacterii cât mai departe posibil și astfel, să vă asigurați longevitatea hainelor în garderobă.

Lăsați un comentariu