De mărimea „buzunarului” depinde și mărimea garderobei?

În cazul în care întrebarea de mai sus este cea care vă macină gândurile de ceva timp, atunci nu trebuie să vă mai îngrijorați. Răspunsul este, în mod cert, NU! În realitate, nu este nevoie să dispui de o sumă considerabilă ca să îți poți permite să achiziționezi acele ținute care să te avantajeze și care să îți pună silueta în valoare.

            Lucrurile sunt mult mai simple, dacă te poți organiza, căutând un magazin care să îți furnizeze un raport optim între calitatea înaltă a produselor dorite și prețul avantajos al acestora. În rândurile ce urmează, te vom ajuta cu o serie de sfaturi utile la care să apelezi atunci când dorești să îți reînnoiești garderoba fără prea multe eforturi financiare.

            Iată ce trebuie să ai în vedere atunci când pornești la cumpărături:

I. Achiziționarea pieselor vestimentare „atemporale”

Un lucru este sigur și anume că nu trebuie să investești (dacă nu dorești să îți cheltui tot salariul pe articole de îmbrăcăminte) în tendințele de moment sau în piese destul de costisitoare care aparțin brand-urilor populare. Cea mai avantajoasă variantă este să cauți produse clasice, de care te poți folosi pentru o perioadă îndelungată în crearea ținutelor perfecte. Spre exemplu, un costum negru bărbătesc te poate însoți atât în fiecare zi, la birou, cât și în cadrul evenimentelor mai rafinate la care trebuie să îți faci apariția ocazional.

De asemenea, o cămașă albă, simplă, realizată din materiale naturale (precum este bumbacul), poate fi ușor de asortat cu o gamă complexă de piese vestimentare (fie încadrată într-o ținută office, fie o ținută mai comodă, de tip smart casual). Nu uita că moda este extrem de schimbătoare și că tendințele populare din acest moment nu se vor menține o eternitate „în topuri”.

II. Identificarea articolelor de îmbrăcăminte potrivite propriei siluete

Fiecare persoană în parte este diferită de o alta, motiv pentru care este posibil ca piesele vestimentare care te avantajează pe tine să nu se potrivească și celorlalți. Așadar, îți recomandăm să înveți să te cunoști pe tine, atât din prisma stilului vestimentar pe care îl alegi mai des, cât și din perspectiva siluetei.

Pe viitor, acordă un grad de atenție mai înalt culorilor care îți scot în evidență trăsăturile de care dispui, croiurilor care îți maschează acele mici „imperfecțiuni, precum și materialelor care te pun în evidență.

III. Utilizează-ți la maximum simțul artistic

 Poți obține ținute unice extrem de ușor, având la bază aceleași piese vestimentare, atunci când optezi pentru accesorizări diverse. Combină culorile, stilurile și materialele pentru ca fiecare ținută a ta să debordeze de creativitate și de rafinament. Nu trata problema garderobei având în gând faptul că îți lipsesc foarte multe piese vestimentare, ci folosește-te de ceea ce deții deja pentru a găsi soluții inovative în acest sens. La momentul actual, moda are o definiție diferită pentru fiecare persoană în parte, motiv pentru care și tu o poți interpreta după propriile gusturi și preferințe. Alege să fii încrezător și să îți completezi ținutele nu doar cu accesoriile potrivite, ci și cu încredere deplină.

Așadar, nu ai nevoie de sume compuse din multe zerouri pentru a fi pe deplin mulțumit de propriile ținute. Important este să te cunoști foarte bine și să iei deciziile potrivite atunci când pornești la cumpărături.

Lăsați un comentariu