Pantalonii bărbătești perfecți: află cum poți să-i alegi!

Pantalonii reprezintă unele dintre piesele vestimentare statement în ținutele bărbătești, însă nu întotdeauna reușesc să reflecte stilul și eleganța, în special atunci când nu sunt aleși corespunzător. În cadrul acestui articol îți vom arăta ce anume trebuie să respecți atunci când îți cauți perechea de pantaloni perfectă.

Pantalonii bărbătești clasici

Acest tip de pantaloni este indicat îndeosebi în cazul ținutelor pentru locul de muncă, caracterizate de un stil formal. Așadar, în această situație, lungimea pantalonului depinde în mare măsură de lărgimea sa. Cu cât aceștia sunt mai largi, cu atât trebuie să fie mai lungi. De asemenea, lungimea acestora este necesar să acopere vizibilitatea șosetelor, indiferent de situație.

Totodată, dacă pantalonii aleși de tine sunt prea mulați sau, dimpotrivă, prea largi, cu siguranță trebuie să mai cauți. Tivul nu trebuie niciodată să atingă podeaua atunci când ești în picioare, însă e recomandat să fie cât mai lung în cazul acestui tip de pantaloni.

Pantalonii bărbătești slim

Întrucât tendințele se schimbă radical de la un sezon la altul, pantalonii slim de bărbați au revenit la modă. Caracteristica principală a acestui model de pantaloni constă în faptul că trebuie să fie cât mai strâmți în partea inferioară a piciorului. De asemenea, modelul este unul mulat, motiv pentru care se potrivește cu precădere în rândul bărbaților mai robuști, deci nu foarte slabi.

Deși pantalonii slim sunt destul de mulați pe corp, asta nu înseamnă că trebuie să te incomodeze în mișcare. Asigură-te că alegi mărimea potrivită pentru corpul tău. Totodată, verifică cu atenție cusăturile interioare ale pantalonului, spre a evita orice evenimente neplăcute în acest sens.

Pantalonii din denim

Indiferent de trenduri, se pare că jeanșii au reușit să se mențină întotdeauna la modă, precum și în topul preferințelor bărbătești. Totuși, perechea cea mai potrivită de pantaloni din denim este cea clasică, întrucât se caracterizează prin versatilitate și se potrivește în nenumărate contexte. Astfel, poți purta o pereche de jeanși clasici nu doar în timpul liber, ci și  la birou, la shopping sau în cazul unei ieșiri în club.

Unul dintre cele mai importante secrete atunci când porți jeanși este să îi asortezi cu pantofii potriviți. Așadar, atunci când adopți un stil relaxat, asortează pantalonii din denim cu pantofi sport, iar în cazul unei ținute mai formale optează întotdeauna pentru pantofi ce respectă aceeași nuanță stilistică.

Ei bine, indiferent de modelul de pantaloni ales, trebuie să știi că talia acestora trebuie să îți acopere șoldurile. De asemenea, cureaua trebuie să fie privită ca un accesoriu și nu ca o necesitate. Lungimea pantalonilor este un alt aspect care trebuie să te intereseze atunci când cauți modelul ideal pentru tine. În acest sens, pantalonii lungi sunt recomandați nu doar bărbaților mici de înălțime, ci și celor înalți.

Dacă vei ține cont de aceste sfaturi utile, pe care ți le-am prezentat mai sus, în mod definitoriu vei reuși să găsești pantalonii perfecți. Nu uita să accesezi și Dovani.ro, unde ți-am pregătit o colecție modernă de pantaloni din materiale calitative, în diverse stiluri și modele. 

Lăsați un comentariu