Livrare peste tot in tara

Simplu este întotdeauna și mai bine? Află mai multe despre layering

Simplu este întotdeauna și mai bine?  Află mai multe despre layering

Auzim în mod frecvent expresia „simple is better”. Dar oare cât de bine se aplică aceasta din punct de vedere vestimentar și, mai ales, cât de recomandat este să mizăm doar pe simplitate atunci când ne pregătim ținutele?

În realitate, principalul secret de stil la care putem apela pentru a ne pune creativitatea în valoare este layering-ul. Deși ne asumăm unele riscuri, există șanse mult mai mari să obținem un outfit inspirat, decât să eșuăm la capitolul stil. Cu alte cuvinte, cheia stăpânirii layering-ului se referă la combinarea mai multor articole din garderobă, fie mai groase, fie mai subțiri, iar rezultatul final este nici mai mult și nici mai puțin decât un look autentic.

Principalele reguli ale conceptului de layering

- Articolele de îmbrăcăminte realizate din materiale subțiri și respirabile sunt prioritare. Așadar, întâi începem cu un tricou sau cu o cămașă, după care adăugăm un cardigan, un sacou smart-casual, o vestă sau o geacă.

- Stilul vestimentar dominant este, fără discuție, cel casual. Layering-ul este potrivit pentru ținutele relaxate, însă nu face echipă bună și cu cele formale.

- Mizează pe confort și renunță la hainele în care nu te simți bine.

- Nu evita petele de culoare sau mixurile cromatice inedite. Totuși, încearcă să te asiguri că nuanțele pe care le asortezi, oricât de îndrăznețe ar fi, nu se exclud reciproc.

- Ghidează-te după funcționalitatea ținutei: întotdeauna este mai bine să combini două sau trei piese vestimentare, la care poți renunța în funcție de temperatură, decât să alegi doar un singur produs, foarte gros sau mult prea subțire.

Ce avantaje ne aduce conceptul de layering?

- Ascunde kilogramele suplimentare: acest concept reprezintă una dintre cele mai simple modalități prin care putem masca acele zone ale siluetei de care nu suntem atât de mândri. Cu toate acestea, dacă alegem doar haine din materiale groase, nu vom obține efectul dorit, ci, dimpotrivă, vom arăta mult mai corpolenți decât suntem în realitate.

- Ne oferă o doză extra de versatilitate: cu siguranță, fiecare bărbat are numeroase piese de îmbrăcăminte pe care nu reușește mereu să le poarte. De aceea, prin layering, putem asorta mai multe categorii de articole, iar rezultatul final poate fi de fiecare dată diferit.

- Beneficiem de un plus de confort: după cum am menționat și anterior, acest truc se aplică doar în cazul outfit-urilor casual. Și ce bărbat nu se simte bine în ținute confortabile?

- Mai multe articole = Mai multe vestimentații creative: avem posibilitatea de a jongla cu materialele, dar și cu nuanțe diverse. Cu cât încercăm mai multe variante, cu atât stilul nostru de îmbrăcăminte va fi îmbunătățit. De fapt, dacă ar fi să analizăm opțiunile vestimentare ale celor mai stilați bărbați din întreaga lume, vom observa faptul că aceștia nu se rezumă doar la outfit-uri simple, ci mizează pe un styling diversificat.

Și tu obișnuiești să pierzi timp inutil în fața oglinzii, înainte de a te decide în privința hainelor pe care să le porți? Nu mai sta pe gânduri și lasă-ți creativitatea să vorbească de la sine, aplicând principiile conceptului de layering.

Lăsați un comentariu